Toen kwam Sam, Edward van de Vendel

Toen kwam SamToen kwam Sam

In deze bundel staan twee razend spannende avonturen van Kix en zijn hond.

Toen kwam Sam

Het leek net een sprookje toen hij plotseling op het erf stond. Kix en zijn zusje Emila wonen op een boerderij en op een dag is hij daar, de grote witte  hond. Kix en Emilia zijn al snel dol op het witte  wonder. Ze noemen hem Sam. Maar de grote vraag is natuurlijk, of ze hem mogen houden. Hij is immers zomaar aan komen lopen.De raadsels van Sam

In De raadsels van Sam gaat het avontuur verder. Sam is niet zomaar een hond. Hij heeft een eigen willetje. Op een dag is hij verdwenen. Kix maakt zich zorgen en heeft heel veel verdriet. Hij wil gaan zoeken en zijn ouders en opa helpen hem bij zijn zoektocht. Maar die geven de hoop op. Sam wil verder zoeken, hij heeft het gevoel dat Sam hem roept. Kan Kix zijn lieve witte vriend nog vinden??

 

Toen kwam Sam en de raadsels van Sam is een kinderboek. Ik ben volwassen, maar ik vind het in een woord prachtig. Ik zag Sam en de kinderen zo voor me. Kinderen zullen denk ik wel een traantje laten. En mensen die van houden ook, ik werd ook emotioneel hoor.

Over de auteur Edward van de Vendel

Edward van de Vendel  is geboren in Leerdam in 1964. Hij groeide als oudste van drie kinderen op in een echt onderwijsgezin.

Hij geeft gastcolleges op de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht, geeft lezingen over zijn eigen werk en hij schrijft: gedichten, toneel, jeugdromans en non-fictie. Zijn eerste gedichten schreef hij tijdens zijn studie. Hij publiceerde ze in de Blauw Geruite Kiel, de jeugdbijlage van Vrij Nederland. In 1996 verscheen zijn eerste bundel, Betrap me.

Over de illustrator Philip Hopman

Philip Hopman is geboren in Egmond in 1961. Hij had als kind al tekenen als grootste hobby. Na de middelbare school ging hij naar de Rietveld Academie in Amsterdam om modeontwerper te worden. Al snel bleek dat hij beter overweg kon met een pen dan met een naaimachine. Hij stapte over naar de afdeling illustratie en kreeg les van onder meer Thé Tjong-Khing.
In 1988 verscheen Een reuze heksentoer, het eerste geïllustreerde boek van Philip Hopman. Sindsdien heeft hij al meer dan 150 boeken geïllustreerd van veel bekende auteurs.

Informatie

Titel        Toen kwam Sam, De raadsels van Sam
Auteur    Edward van de Vendel  
Tekeningen Philip Hopman
ISBN      9789045116679
Uitgeverij Querido

Bestel online knop

 

 

Toen kwam Sam & De raadsels van Sam
Toen kwam Sam & De raadsels van Sam
Score 5.0 van 5 sterren.
€15,50
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.