Toen Sjoerd naar de dierentuin ging…, Harrie Geelen

Toen Sjoerd naar de dierentuin ging Alweer een mooi Prentenboek van Uitgeverij Querido. Het leuke van Prentenboeken is dat je ze keer op keer kunt bekijken. Natuurlijk zit er een verhaaltje in en kun je het ook voorlezen. Maar door de prachtige illustraties van Harrie kun je samen met je kind ook zelf een verhaal bedenken. En zo heb je veel plezier aan dit boek.

Het verhaal

‘Sjoerd,’ zei de olifant, ‘wat heb je daar?’ ‘Een vlieger’, zei Sjoerd. ‘Bedoel ik niet,’ zei de olifant. ‘Mijn driewieler?’ ‘Ja, die bedoel ik. Mag ik hem hebben?’ ‘Als ik je slurf krijg,’ zei Sjoerd.

Sjoerd gaat met zijn mooiste speelgoed naar de dierentuin. Bij elk hok blijft hij staan om iets te ruilen: zijn driewieler voor een slurf, zijn vlieger voor een gewei, zijn katapult voor een krokodillenstaart. Zal zijn moeder hem straks nog wel herkennen?

Ik vind Toen Sjoerd naar de dierentuin ging, een grappig boek. De illustraties maken het nog mooier. Gezellig om samen met je kind in te kijken en te lezen.

 Over de auteur Harrie Geelen

Harrie Geelen (Heerlen, 1939) ging na het gymnasium naar de Universiteit van Amsterdam om daar Nederlands te studeren. Hij besteedde veel tijd aan het studentencabaret, waar hij Imme Dros leerde kennen. Ze trouwden in 1963. Harrie Geelen illustreert, schildert, filmt en schrijft liedjes, scenario’s en kinderboeken. Zo bewerkte hij voor Frank Groothof bekende opera’s als Carmen en Don Giovanni. Ook bedacht hij meer dan honderd commercials en maakte hij een tekenfilm: Getekende mensen. In de jaren zeventig werd Geelen bekend als liedjes- en scriptschrijver voor de televisie. Hij schreef bijvoorbeeld de serie Q & Q en het bekende Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? Ook werkte hij een tijd bij de Toonder Studio’s. Twee maal kreeg hij een Zilveren Griffel: in 1994 voor Herman het kind en de Dingen en in 1996 voor De plant van Jan. Zijn tekeningen in Juffrouw Kachel van Toon Tellegen werden bekroond met een Zilveren Penseel en die in Het beertje Pippeloentje van Annie M.G. Schmidt met het Gouden Penseel.

Informatie

Titel               Toen Sjoerd naar de dierentuin ging…
Auteur           Harrie Geelen
ISBN             9789045119182
Uitgeverij     Querido

Bestel online knop

 

 

Toen Sjoerd naar de dierentuin ging
Toen Sjoerd naar de dierentuin ging
Score 5.0 van 5 sterren.
€15,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.