Tommie in de zorg, Tommie Niessen

Tommie in de zorgIn eerste instantie had Tommie geen zin om in de zorg te gaan werken. Hij dacht dat hij dan alleen maar mensen moest wassen.
Maar na een jaar ICT en een jaar marketing werd het tijd voor een nieuwe wending. Tommie ging de opleiding tot verzorgende IG volgen en hij  vond het fijn om voor mensen te gaan zorgen. Sinds zijn opleiding verpleegkunde werkt Tommie als zzp’er in de wijkzorg en in een hospice.

In het begin hadden sommige cliënten wel moeite met zo’n jong manneke. Maar al snel hadden ze in de gaten, dat Tommie een leuke jongen is.
Soms was Tommie iets te open en eerlijk en ook dat werd niet in dank afgenomen. Hij moest meer afstand bewaren. Maar Tommie vindt het belangrijk om dicht bij de mensen te zijn. Hij had heel veel voor ze over.

Uit het hoofdstuk Niemand

Heeft u pijn tijdens het plassen?’ Vraag ik aan mevrouw. ‘Ja jongen, al twee dagen en er komt steeds maar een beetje…‘ Antwoordt ze. ‘Misschien moeten we uw urine laten controleren, zal ik de dokter bellen?’ Ze knikt met haar hoofd. ‘Misschien wel jongen…’ Mompelt ze. Mevrouw is niet fit, dat is duidelijk. Ik bel de huisartsenpraktijk en vertel wat er is. De assistente geeft aan dat we de urine mogen inleveren. ‘Kunt u misschien iemand vragen om dit te doen?’ Mevrouw is even stil, ik zie haar denken.

Tommie gaat het voor haar regelen en dit wordt niet op prijs gesteld door de leidinggevende. Lees verder op het Blog van Tommie

Tommie hoort soms dat de zorg niet stoer is, zeker niet voor mannen. Maar hoe Tommie met de mensen omgaat is zeker stoer.

Ik vind Tommie in de zorg erg mooi, lief en soms grappig. Tommie schrijft vanuit zijn hart. Een aanrader voor mensen die in de zorg werken. Maar ook voor mensen die niet in de zorg werken, dan krijgt dit beroep meer positieve aandacht. Het is een pareltje.

Over de auteur en verpleegkundige Tommie Niessen

Tommie Niessen is verpleegkundige en schrijft over zijn werkervaringen. Na een jaar ICT en een jaar marketing werd het tijd voor een nieuwe wending. Hij stapte in de voetsporen van zijn moeder en ging de opleiding verzorgende IG volgen. Tegenwoordig werkt hij als zzp’er in de wijkzorg en in een hospice. Hij begon met schrijven over zijn ervaringen op een blog, waar hij in no time meer dan tienduizend volgers had. 

Informatie

Titel                     Tommie in de zorg
Auteur               Tommie Niessen
ISBN                   9789026342578
Uitgeverij         Ambo/Anthos

Bestel online knop

 

Tommie in de zorg
Tommie in de zorg
Score 4.7 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Tommie in de zorg
Tommie in de zorg
Score 4.7 van 5 sterren.
€15,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.