Trends in afscheid en herinneren, Ron Bavelaar en Adjiedj Bakas

Trends in afscheid en herinnerenOver betekenisvol leven en sterven in de 21ste eeuw

Jaarlijks overlijden in ons land circa 140.000 mensen. Velen laten een partner achter: elke dag worden 150 Nederlanders weduwe of weduwnaar. In Trends in Afscheid en Herinneren pleiten trendwatcher Adjiedj Bakas en Ron Bavelaar, directievoorzitter van Yarden, er voor om voortaan ook op Valentijnsdag, een dag die gewoonlijk in het teken staat van prille, nog onuitgesproken romances, de liefde voor onze overleden beminden te vieren. Een geliefde blijft nu eenmaal een geliefde, ook als de dood je van zo iemand scheidt.

Nederlanders zijn niet goed in het tonen van emoties, en om in het openbaar hun verdriet te tonen. Vroeger was er voor het verlies van een geliefde nauwelijks tijd. De dood was een taboe, en taboes stop je weg zo ver je kunt. Gelukkig is daar de afgelopen decennia verandering in gekomen. Mensen proberen de dood een plek in hun leven te geven. Er wordt ook meer over gepraat. We zoeken ook manieren om ons verdriet te uiten. Iedereen doet dat op zijn eigen manier, het is persoonlijker geworden. Dood, betekent niet dat je iemand bent vergeten. We kunnen de persoon die is overleden nog koesteren, of herinneren. Dat kan op een verjaardag zijn, of een trouwdag, of de dag van je eerste ontmoeting. Want het blijft je geliefde, al is die persoon niet meer bij je. Andere culturen zorgen er ook voor, dat de uitvaart niet meer hetzelfde is. Andere culturen hebben weer andere gebruiken, muziek en gewoontes. En zo is de dood niet meer weggestopt, maar kan er open mee worden omgaan.

In Trends in afscheid en herinneren pleiten ‘trendwatcher des vaderlands’ Adjiedj Bakas en Ron Bavelaar, directievoorzitter van Yarden, er voor om voortaan ook op Valentijnsdag, een dag die gewoonlijk in het teken staat van prille, nog onuitgesproken liefde, de liefde voor onze overleden beminden te vieren. Een geliefde blijft nu eenmaal een geliefde, ook als de dood je van zo iemand scheidt. Daarnaast komen Bakas en Bavelaar met de laatste trends op het gebied van uitvaarten. Welke manieren van afscheid nemen en herinneren zijn gangbaar anno 2015, en met welke ontwikkelingen op uitvaartgebied moeten we de komende jaren rekening houden?

In dit prachtige boekje zijn veel tips te vinden hoe om te gaan met verlies en rouw. Een triest onderwerp, in een mooi lief klein boekje.

Informatie

Titel                Trends in afscheid en herinneren
Auteurs          Ron Bavelaar en Adjiedje Bakas 
ISBN                9789491932137
Uitgeverij      Scriptum

Bestel online knop

 

 

Trends in afscheid en herinneren
Trends in afscheid en herinneren
over betekenisvol leven en sterven in de 21ste eeuw
€4,85
1 - 8 dagen
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.