Uit de schaduw, Rom Molemaker

Uit de schaduwNella, sluit zichzelf af voor andere mensen. Ze vindt zichzelf niet belangrijk. Jongens en meisjes bij haar op school staan in het zonnetje. Maar Nella zet zichzelf in de schaduw. Erwin is een jongen en wil maar een ding. Aandacht van Julie het meisje met de viool. Maar Julie wil niks van Erwin weten, zij vindt haar muziek en viool belangrijker.

Voor haar viool heeft ze alles over. Erwin wil haar raken, hij wil dat ze weet dat je met hem geen loopje kunt nemen.
Nella komt in contact met Julie. Als ze het meisje op straat hoort spelen op haar viool, dan gaat de zon weer voor haar schijnen. Ze stapt uit haar schaduw. Haar betovering voor Julie gaat te ver. Op een dag raakt Julie, Nella diep in haar hart. Nella voelt zich erg verdrietig, Julie heeft haar gekwetst. Erwin en Julie krijgen ruzie. Alles draait weer om de viool. Erwin wil Julie pijn doen. Nella, grijpt niet in. Ze doet wel iets, maar ze zwijgt en dat heeft gevolgen voor Julie en hun vriendschap.

De omslag van het boek Uit de schaduw trok mijn aandacht. De vlinder past zo mooi bij alles.
Het is een prachtig, gevoelig verhaal. Liefde, haat, onzekerheid, onderwerpen om samen over te praten. Een aanrader voor jong en oud.

Over Rom Molemaker

Rom Molemaker (Harderwijk, 31 oktober 1945) is een Nederlands jeugdschrijver.  Sinds 1998 is hij fulltime schrijver. Zijn eerste boek was Olaf de Polaf. In zijn boeken gebruikt hij vooral locaties die hij goed kent of waar hij ooit geweest is Hij schreef tot nu toe 27 kinder- en jeugdboeken en 1 literaire thriller. Verhalen, daar gaat het hem om. Hij ontving in 2004 de Debuutprijs Jonge Jury.

Informatie

Titel              Uit de schaduw
Auteur          Rom Molemaker
ISBN              9789025112509
Uitgeverij     Holland

Bestel online knop

 

 

Uit de schaduw
Uit de schaduw
Score 3.5 van 5 sterren.
€5,49
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Uit de schaduw
Uit de schaduw
Score 3.5 van 5 sterren.
€15,50
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.