UP, Myrthe van der Meer

UP, Myrthe van der Meer
Myrthe van der Meer

Myrthe van der Meer was redacteur bij een uitgeverij en brak door met de autobiografische bestseller PAAZ, over de tijd die ze doorbracht op een psychiatrische afdeling. Up, ( Urgente psychiatrie). Een toepasselijk boek voor de Start van de Boekenweek,  Up. Waanzin, het thema van de 80ste  Boekenweek. Maar wat is normaal en wat is waanzin?

UP begint bij Emma, zij was al eerder opgenomen is op de PAAZ-afdeling van een ziekenhuis. Emma leed aan zware depressies. Daar werd geconstateerd dat ze asperger had. (een vorm van autisme) Ze heeft daar 5 maanden intern gezeten en mocht daarna naar huis, maar moest nog regelmatig voor controle voor een gesprek met de psycholoog.
In UP gaat de hoofdpersoon Emma vol goede moed naar het laatste gesprek met haar psychiater. Maar het gaat toch anders dan ze had verwacht. Ze wordt weer opgenomen op de psychiatrische afdeling.

Waanzin, het thema van de 80e Boekenweek. Maar wat is normaal en wat is waanzin?
Myrthe was nooit helemaal de controle kwijt. Ze was wel de greep op de werkelijkheid kwijt. Ze zag dingen die er niet zijn. De psychiater vond het niet verantwoordelijk dat Myrthe naar huis ging. Voor Myrthe was dit lastig om te begrijpen. Want zij geloofde echt dat het goed ging. Maar ze had thuis pillen en hij wilde haar beschermen. Want wat als ze die pillen in zou nemen? Maar Myrthe zag dit zelf niet. De PAAZ is nu weg Myrthe gaat door. Ze is weer thuis met dank aan de PAAZ .

Hier vertelt Myrthe haar verhaal.

In Nederland hebben jaarlijks zo’n half miljoen mensen suïcide gedachten. Meer dan 99% van hen weet zich te redden met hulp van hun omgeving of een hulpverlener. Hulp zoeken werkt dus echt. Ga voor ondersteuning naar of meer informatie naar

113 online of  Psychische gezondheid of Ivonne van de Ven Stichting

Myrthe geeft de lezer met haar boek een kijkje in de psychiatrie en in haar leven.
Ik vind het moedig dat ze dit met ons deelt. Het heeft me diep geraakt.

Over Myrthe van der Meer

Myrthe van der Meer (pseudoniem, 1983) werkte als redacteur toen ze na een burn-out vijf maanden lang op een paaz opgenomen werd. Over deze ervaring schreef ze haar debuut PAAZ.

 Informatie

 Titel            UP
Auteur         Myrthe van der Meer
ISBN             9789044347203
Uitgeverij   The house of books

Bestel online knop

 

 

UP
UP
psychiatrische roman
Score 4.5 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Up
Up
psychiatrische roman
Score 4.5 van 5 sterren.
€36,-
Uiterlijk 28 februari in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.