Vader en dochter boek, Hannah en Bert Wagendorp

Vader en dochter boekDit boek trok mijn aandacht vanwege de titel. Ik heb al heel lang geen vader meer en ik mis mijn vader nog steeds. Niet alleen mijn vader, ik mis soms een vader. Ik vind het een bijzonder boek, omdat het vaak moeders zijn die over de band met hun kind schrijven. In dit boek viel een ‘tegeltjes wijsheid’ mij op.

Papa,
een klein woordje
voor een fantastisch
iemand

In het boek staan de mooiste liedjes van vaders over dochters of andersom. Ook worden er films besproken over vaders en dochters. Natuurlijk hebben vaders en dochters ook ruzie. Dochterlief gaat puberen en pa begrijpt hier niets van. Het leven van een vader en dochter gaat niet altijd over rozen en allebei moeten ze leren hoe ze het beste met elkaar om kunnen gaan. Dan is het ook een punt of je de enige dochter bent. Of moet vader zijn aandacht verdelen over de meiden. Kinderen kunnen ook ieder hun eigen beeld over hun vader hebben. Dan komt er een moment dat vader zijn dochter los moet laten, het eerste vriendje is gekomen. Er zijn ook vaders die vader en moeder tegelijk moeten zijn, omdat moeder er niet meer is. Dit kan door een scheiding komen, of omdat ze is overleden. Soms zijn er ook dingen die een dochter liever niet over haar wil weten. Maar vaak is de band tussen vader en dochter sterk. Lees het in de prachtige boek.

Vader en dochter boek, is prachtig. Ik heb het niet in een keer uitgelezen. Het is zo mooi, lief, en gevarieerd geschreven. Het is een boek om te bewaren en om af en toe weer in kijken. Een pareltje.

Over Hannah Wagendorp

Hannah Wagendorp is 23 en zit in het Tweede jaar van de Schrijversvakschool. Sinds 2006 heeft ze twee keer per maand een column in de Alkmaarsche Courant. Daarnaast heeft ze sinds 2014 een eigen schrijfbureau: Hannah Wagendorp Schrijft. Dit boek is haar debuut.

Over Bert Wagendorp

Bert Wagendorp (Groenlo, 1956) is columnist bij de Volkskrant. In 2013 verscheen zijn roman Ventoux. Het boek werd door het boekenpanel van De Wereld Draait Door uitgeroepen tot Boek van de Maand mei en ontving juichende kritieken. Van Ventoux gingen binnen een half jaar 100.000 exemplaren over de toonbank. De verfilming van het boek draait in het voorjaar van 2015 in de bioscopen. Bert Wagendorp schreef eerder onder meer de verhalenbundel De dubbele schaar en de novelle De proloog

Informatie

Titel                  Vader en dochter boek
Auteur             Hannah Wagendorp en Bert Wagendorp
ISBN                 9789044533958
Uitgeverij       De Geus

Bestel online knop

 

 

Vader-en-Dochterboek
Vader-en-Dochterboek
Score 4.6 van 5 sterren.
€19,95
Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.