Van binnen is alles stuk, Simon Hammelburg

Van binnen is alles stukHerinneringen aan verloren generaties

In 1996 verscheen het boek Kaddisj voor Daisy. Het was het debuut van Simon Hammelburg over de Holocaustoverlevenden en vooral over hun kinderen. Een aangrijpend boek over in feite de tweede generatie slachtoffers. Het zeer lovend gerecenseerde boek verdween echter na korte tijd weer uit de boekwinkel en was tot nu niet meer verkrijgbaar. Achttien jaar lang heeft Simon Hammelburg het oorspronkelijke manuscript bewerkt, aangevuld en verfijnd. Nu is het tijd om de definitieve versie in het Nederlands en Engels te publiceren.

De hoofdpersoon in dit aangrijpende verhaal verliest zijn vrouw Daisy door een auto-ongeluk. Na haar dood reist hij langs plaatsen waar hij gelukkig was met Daisy. De lezer reist met hem mee. Hij ontmoet  oude vrienden, bekenden en lotgenoten, maar ook wordt het moeilijke contact met zijn familie deels hersteld. Simon schrijft over de gesprekken die hij heeft over de vervolging van de Joden, het leven in de concentratiekampen, de hoop op een nieuw bestaan in Israël en de eenzaamheid in het naoorlogse Europa dat het te druk had met de wederopbouw. Hij beschrijft dit met zo veel gevoel, dat het soms pijn doet. Simon schrijft ook met liefde en humor. Dat maakt alles heel bijzonder. De Holocaust heeft bij veel mensen schade aangericht. Toch moeten deze mensen verder met hun leven. Maar van binnen is alles stuk.

Ik weet er alles van, Daisy. Toch kan ik er niet boos om worden. Aan de buitenkant hebben zij de Holocaust overleefd, van binnen is bijna alles stuk en dat merk je dan weer aan de buitenkant. Niet erg aangenaam maar er is niets aan te doen.

Hier kun je meer over Simon lezen.

Van binnen is alles stuk heeft me diep geraakt. Ik heb er geen woorden voor. Simon hoopt dat dit boek zijn weg vindt naar middelbare scholieren. De volwassenen van morgen moeten weten dat dit nooit mag worden vergeten. Ik hoop ook dat jongeren het gaan lezen. Ik vind het een aanrader voor jong en oud.

Informatie

Titel                  Van binnen is alles stuk
Auteur            Simon Hammelburg
ISBN                 9789402600278
Uitgeverij     Aerial

Bestel online knop

 

 

Van binnen is alles stuk
Van binnen is alles stuk
Herinneringen van vernielde generaties
Score 4.8 van 5 sterren.
€14,50
1 - 8 dagen
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.