Van Tim naar Bertje, Vilan van de Loo

Van Tim naar BertjeKleine autobiografie van rouwen en liefhebben

Op 6 Oktober 2016 ging onze trouwe viervoeter Mitch dood. Altijd waren wij samen.  Het voelde leeg zonder hem. Gelukkig bleven de foto’s en filmpjes en de mooie herinneringen wel. Maar ik mis hem nog iedere dag. Toen dit boek onder mijn aandacht kwam, wist ik het zeker, dit wil ik lezen.

In van Tim naar Bertje, gaat het over de rode kater Tim. Tim is ziek en een week voor zijn twintigste verjaardag stierf de rode kater. Tim en zijn baasje waren bijna zeventien jaar samen. Hoe moet het verder als je lieve dier is overleden? Natuurlijk krijg je leuke reacties als je huisdier dood gaat. Maar er zijn ook mensen die er makkelijk over doen. In dit lieve boekje vertelt Vilan over haar zoektocht naar troost. Ze haalt herinneringen op en legt uit hoe hij van een bange kat veranderde in een lieve poes, die graag op schoot lag. Vilan mist Tim, maar ook een poes. Gezelschap in huis. Zes weken na de dood van Tim, komt Bertje. Vilan is weer gelukkig en voelt zich niet schuldig en dat is maar goed ook. Ik hoop dat Vilan en Bertje nog lang dikke vrienden blijven.

Ik vind Van Tim naar Bertje, een lief klein boekje, over een groot onderwerp. Het verlies van je huisdier. Voor iedereen die een huisdier heeft verloren, zeer herkenbaar.

Over de auteur Vilan van de Loo

“Groots en meeslepend wil ik leven, maar eerst moet de afwas gedaan worden.” Dat staat op Vilan van de Loo’s visitekaartje. Het vat haar leven samen: enerzijds het ideaal. Anderzijds de realiteit. Maar wèl die afwas doen.

Als kind wilde ze altijd schrijfster worden, maar ze wist niet hoe dat moest. Dus begon ze met een dagboek. Vervolgens kwam de schoolkrant. En daarna ging het bijna vanzelf verder met een stukje hier, een stukje daar.
Lees hier meer over Vilan

Informatie

Titel                  Van Tim naar Bertje
Auteur             Vilan van de Loo  
ISBN                 9789460224355
Uitgeverij       LM Publishers

 Bestel online knop

 

 

Van Tim naar Bertje
Van Tim naar Bertje
een autobiografie van rouw en opnieuw liefhebben
Score 4.3 van 5 sterren.
€12,50
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Eén antwoord op “Van Tim naar Bertje, Vilan van de Loo”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.