Venetiaans vuur, Sybren Kalkman

Venetiaans vuurIntriges, moord en liefde in het 16de-eeuwse Venetië

Het succes lijkt Roberto Zenier, bevelhebber van de Venetiaanse vloot, aan te komen waaien. Op een mooie dag in 1537 ontmoet hij de twee vrouwen die een grote rol in zijn leven gaan spelen: Bettina, een levenslustig hoertje met ambitie, en de bescheiden, adellijke Portia, aan wie hij zijn hart verliest.

De vader van Portia is met een winstgevend  project bezig. Het is een geheim en Roberto wordt hier bij betrokken. Het heeft te maken te maken  met de recente ontdekking van Amerika. Hij belandt ermee in een web van gewelddadige intriges. Gelukkig  kan hij de stad ontvluchten wanneer hij het bevel krijgt om het Griekse havenstadje Paxos voor Venetië te heroveren op de Turken. Het is niet makkelijk. Maar hij verlangt naar het het weerzien met Portia en dat geeft hem de nodige kracht. Een persoonlijke opdracht van de doge leidt tot een bloedstollende ontknoping.

Venetiaans vuur is een boeiend en spannend verhaal om te lezen. Sybren kan beeldend schrijven en soms was het alsof ik in Venetië was. Ik vind het een aanrader.

Lees hier meer over Venetiaans vuur en red Venetië

In de hele wereld zijn er organisaties die geld bijeenbrengen voor de instandhouding van Venetië. Ook in Nederland. En dat is nodig ook. Italië betaalt het leeuwendeel, maar we kunnen het niet aan de Italianen alleen overlaten, daarvoor zijn de benodigde bedragen te groot. Venetië zakt, de zee stijgt en de lucht zit vol troep. Het agressieve zeemilieu is schadelijk voor metalen. Gas en roet tasten kunstwerken en gebouwen aan. Grote cruiseschepen klotsen de oevers stuk en het springtij zorgt voor acqua alte. Venetië ontvolkt: er wonen is voor gewone Venetianen onbetaalbaar geworden. Venetië is werelderfgoed. Venetië is uniek, en ook van ons. Als we het zo laten gaan, is het verval niet te stoppen. Er moet dus wat gebeuren.

Ik maak graag voor elk verkocht exemplaar van Venetiaans Vuur een euro over aan de Vereniging ‘De Poorters van Venetië’, die zal zorgen dat de opbrengst ter beschikking komt van de projecten van de Stichting Nederlands Venetië Comité. En natuurlijk willen de Poorters graag dat u, net als ik, lid wordt van hun vereniging.

Kijk op De poorten van Venetië.

Over de auteur Sybren Kalkman 

Sybren Kalkman (1944) was registeraccountant van beroep, en dertig jaar partner bij KPMG. Daarnaast schreef hij boeken. Met zijn thriller Struikelbank won hij in 2011 de Haarlemse debuutprijs. Kalkman is lid van de ‘Poorters van Venetië’, die zich inzetten voor de restauratie van Venetië; een deel van de opbrengst van Venetiaans vuur zal naar de restauratiekas gaan.

Informatie

Titel             Venetiaans Vuur
Auteur         Sybren Kalkman
ISBN           9789462970397
Uitgever     De Kring

Bestel online knop

 

 

Venetiaans vuur
Venetiaans vuur
Score 4.5 van 5 sterren.
€22,50
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.