Ventoux, Bert Wagendorp

Bert Wagendorp
Bert Wagendorp

Tijdens hun middelbare schooltijd in de Achterhoek vormden Bart, André, Joost, David, Peter en Laura een hechte vriendengroep, maar ze zijn elkaar uit het oog verloren. André heeft een loopbaan als cokedealer, voor de betere kringen achter de rug. Joost is wetenschapper en wordt beschuldigd van plagiaat. David is eigenaar van een reisbureau en had nog wel contact met Bart. Bart werkt aan een boek over Spinoza en fietsen. Peter was in die tijd een veelbelovende dichter.

Peter is tijdens een gezamenlijke kampeervakantie in 1982 op de Mont Ventoux bij een afdaling op de fiets verongelukt.
Er was ook een vrouw, Laura, de jonge mannen vonden haar allemaal het einde. Laura en Peter hadden een hechte band. Na de dood van Peter is Laura spoorloos verdwenen. Waarom is Laura met de noorderzon vertrokken en wat is er precies met Peter gebeurd?
Het is nu dertig jaar later en krijgen de mannen een uitnodiging van Laura om naar Zuid-Frankrijk te komen. De vrienden van vroeger besluiten om bij die gelegenheid de Mont Ventoux per fiets te beklimmen. Ieder is op zijn eigen manier nog bezig met het verleden. Kan Laura antwoorden geven op wat er vroeger is gebeurd?

Ventoux is in een woord prachtig. Liefde, schuld, vriendschap. Wat kan liefde met een vriendschap doen? Kun je tijd terugdraaien en kan dit antwoorden geven op vragen? Prachtige thema´s, ik ben stil. Zo mooi als Bert Wagendorp het heeft geschreven kan ik het niet bespreken. Ventoux moet je gewoon zelf gaan lezen.

Bert Wagendorp (Groenlo, 1956) is columnist van De Volkskrant en auteur van de novelle De Proloog en de verhalenbundel De Dubbele schaar.

Informatie

Titel Ventoux
Auteur Bert Wagendorp
ISBN 9789020411164
Uitgeverij Atlas/Contact

Bestel online knop

 

 

Eén antwoord op “Ventoux, Bert Wagendorp”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.