Ver van de boom, Andrew Solomon

Ver van de boomAls je kind anders is

Ver van de boom is een indrukwekkend boek over ouders met een kind dat anders is.

Een troostrijk boek over hoe ouders en kinderen betekenisvol samen kunnen leven.

Het is een relaas over gezinnen met  dove kinderen of die dwerg zijn, of het syndroom van Down hebben. Gezinnen die geconfronteerd worden met autisme, schizofrenie of meervoudige ernstige handicaps. Gezinnen met wonderkinderen, met kinderen die verwekt zijn door verkrachting. Maar ook gezinnen met kinderen die misdaden begaan, homoseksueel of transgender zijn. Ouders met een druk sociaal leven krijgen plotseling heel wat voor hun kiezen.

Hoe ga je hier als ouder mee om? En hoe voelen die kinderen zich? Wat als je op straat steeds wordt nagekeken? Of je wordt niet in de groep opgenomen, omdat je er anders uit ziet.  Ouders houden van hun kinderen. Maar hoe vanzelfsprekend is ouderliefde dan? Kunnen ouders het aan om voor het kind te blijven zorgen en het de liefde te geven die het nodig heeft.

Andrew Solomon heeft vele ouders geïnterviewd. De ouders hebben een kind dat meer dan gemiddeld een beroep doet op hun inlevingsvermogen, flexibiliteit, doorzettingsvermogen en zorg. Kinderen die anders zijn hebben meer aandacht nodig. Als er meerdere kinderen in het gezin is dit niet altijd makkelijk. Andrew Solomon laat ons zien welke weg de ouders hebben bewandeld vaak met veel liefde en doorzettingsvermogen. Soms zijn ouders niet in staat hun kind voldoende liefde te geven. Dat wil niet zeggen dat ze niet van hun kind houden.

Ik heb Ver van de boom nog niet uit. Het boek is te dik, te aangrijpend. De verhalen die ik heb gelezen zijn hartverwarmend.

Andrew Solomon is de schrijver van onder andere Demonen van de middag, een persoonlijke geschiedenis van depressie en Boot van steen. Voor Ver van de boom heeft hij in 2013 de National Book Critics Circle Award voor non-fictie gekregen. Hij is verbonden aan verschillende universiteiten. Andrew Solomon heeft zich krachtig ingezet voor seksuele minderheden.

Informatie

Titel                 Ver van de boom
Auteur            Andrew Solomon
ISBN                9789046815656
Uitgeverij       Nieuw Amsterdam

Bestel online knop

 

 

Ver van de boom
Ver van de boom
als je kind anders is
Score 4.2 van 5 sterren.
€24,99
Direct beschikbaar
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Ver van de boom
Ver van de boom
Als je kind anders is
Score 4.2 van 5 sterren.
€37,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.