Verdwenen grenzen, Stefan Popa

Verdwenen grenzen

‘Jij geeft alles kleur wat Ceaușescu grijs heeft gemaakt.’

Florica en Remus ontmoeten elkaar in de tirannieke jaren ’80’ van Roemenië. Ze worden verliefd maar de familie van Florica en de geheime dienst gunt ze dit geluk niet. Remus is een jonge dichter en woont bij zijn grootmoeder. Hij werkt als schoenmaker.

Maar hij droomt ervan om te kunnen schrijven wat hij wil. Remus durft het niet aan om zich tegen het regime te keren zoals de oude schrijvers die hij in het café ontmoet. Florica behoort tot  een Rromafamilie. Deze mensen zijn niet erg geliefd bij de Roemenen. Het is een mooi zigeunermeisje en heeft het hart van Remus gestolen. Ze droomt van vrijheid. Florica wil niet gedwongen worden tot een huwelijk. Ze walgt van de avances van haar oom, de leider van de familie. Florica en Remus willen zoeken samen naar de grenzen van het  geluk. Maar ook als ze buiten Roemenië zijn moeten ze ook hard vechten om te kunnen leven. Ze blijven vreemdelingen. Gelukkig hebben ze elkaar. Als ze denken dat het leven hen toelacht, slaat het noodlot toe. Eenmaal buiten Roemenië , in Italië, Spanje en Nederland, moeten ze net zo hard vechten om te kunnen leven.

Verdwenen Grenzen is een dik boek, maar al vanaf de eerste bladzijde verdween ik in het verhaal. Stefan kan erg beeldend schrijven hij nam me mee in de wereld van liefde, identiteit en vrijheid.  Geschreven in een stijl die ik niet in woorden uit kan drukken. Het is een juweeltje.

Stefan Popa (1989) is auteur en zelfstandig journalist van half-Nederlandse en half-Roemeense afkomst. Hij woont en werkt in Baarn. Verdwenen grenzen is zijn debuut. waar hij drie jaar aan schreef. Hij publiceert regelmatig op onder andere De Volkskrant en Trouw.

 Informatie

Titel          Verdwenen grenzen
Auteur    Stefan Popa
ISBN        9789462321137
Uitgeverij Link

Bestel online knop

 

 

Verdwenen grenzen
Verdwenen grenzen
Score 3.9 van 5 sterren.
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Verdwenen grenzen
Verdwenen grenzen
roman
Score 3.9 van 5 sterren.
€6,-
Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.