Verhaal van een moeder, Amanda Prowse

Verhaal van een moederIk denk dat ik het makkelijker zou hebben gevonden als ik had geweten dat ik deel uitmaakte van een club van vele duizenden in plaatst van een club van één. Het meest beangstigende is altijd geweest hoe het me heeft beslopen en zijn donkere deken over me heen heeft gegooid, zodat ik niet kon zien wat er gebeurde.

Het leven van Jessica gaat over rozen. Ze trouwt met Matthew, de liefde van haar leven. Ze wonen in een prachtig huis. Jessica raakt zwanger van haar eerste kindje. Het leven lijkt wel een sprookje. De bevalling is zwaar en de baby wordt geboren door middel van een keizersnede. Ze noemen haar Lilly. Jessica kan zich maar niet hechten aan haar dochtertje. De verandering in Jessica wordt al voor de geboorte duidelijk, op het moment dat Matthew en Jessica een naam uitzoeken. Jessica wil dat haar kind Bethan gaat heten. Matthew vindt dit geen mooie naam. Als ze van de bevalling bijkomt en hoort dat hun kindje Lilly heet, neemt het sprookje een andere wending. Jessica vraagt zich af, of het wel haar eigen kind is. Matthew snapt er niets van. Ook voor haar beste vrienden heeft Jessica een muur om zich heen gebouwd. Zelfs haar beste vriendin kan haar niet bereiken. Jessica kan ook niet uitleggen wat ze voelt. Ze durft haar gevoelens ook niet te uiten. Want is het wel normaal hoe ze over Lilly denkt? Een moeder toch van haar kind houden? Jessica gaat een weekje weg, om over alles na te kunnen denken. Ze denkt dat therapie haar kan helpen. Matthew en haar vrienden steunen haar. Ze raakt weer zwanger en dan slaat ze door. Helaas het sprookje loopt ander af. Jessica neemt een beslissing waar ze de rest van haar leven mee moet leren leven.

Verhaal van een moeder is ondanks het emotionele onderwerp een prachtig verhaal. Postnatale depressie is niet makkelijk voor de moeder die hier aan lijdt. Ook voor de omgeving is het moeilijk om hier mee om te gaan. Zij weten vaak niet wat er aan de hand is,

Informatie

Titel                  Verhaal van een moeder
Auteur             Amanda Prowse
ISBN                 9789402600643
Uitgeverij       Aerial

Bestel online knop

 

 

Verhaal van een moeder
Verhaal van een moeder
Score 4.0 van 5 sterren.
€12,99
Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.