Alle verhalen van Beatrix Potter, Beatrix Potter

Alle verhalen van Beatrix PotterEen klassiek boek met tijdloze verhalen en prachtige illustraties. Alles in deze uitgave laat de sfeer van Beatrix Potter herleven, zodat de betovering nog altijd even sterk is als een eeuw geleden. Een buitengewone kans om de wereld van Beatrix Potter te leren kennen

In Alle verhalen van Beatrix Potter staan leuke verhalen over dieren. De diertjes leven in het landelijk Engeland uit de vorige eeuw. Leuke verhalen, over Pieter Konijn, Minetje Miezemuis, Eekhoorn Hakketak en nog meer mooie dierenverhalen. Beatrix en de dieren nemen de lezer mee. De dieren maken dingen mee, waarin een kind zich kan herkennen. Natuurlijk komen er ook mensen in de verhaaltjes voor, maar een dier speelt de hoofdrol. De prachtige tekeningen en kleuren maken alles nog leuker.

Maar er staan ook verhalen in die niet eerder zijn gepubliceerd.

Drie kleine muizen

Drie kleine muizen
waren aan ’t  spinnen,
Kater kwam langs
en gluurde naar  binnen,
“Wat doen jullie daar,
mijn beste heren?”
“Wij maken mantels voor rijke meneren.”
“Zal ik jullie helpen
je spoel op te winden? “
O, nee! Mijnheer Kater,
u zou ons verslinden!”

Bij elke zin uit het rijmpje staat een aquarel in kleur. Het is in een woord fantastisch.

Alle verhalen van Beatrix is prachtig vorm gegeven. Het zit in een mooie cassette. Het is voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar. Een juweeltje. Een boek om keer op keer te kezen en te bekijken.

Over de schrijfster Beatrix Potter

Beatrix werd geboren op het hoogtepunt van het Victoriaanse tijdperk (28 juli 1866). Haar ouders waren rijk en in die tijd hoefde een vrouw ‘van goeden huize’ niet veel te doen. Daardoor leidde zij de eerste dertig jaren van haar leven een kabbelend bestaan. Toch hield ze zichzelf wel bezig. Vanaf haar vroegste jeugd tekende zij, op haar tiende al heel aardig. Op haar veertiende won ze een prijs, maar dat vond ze allemaal niets bijzonders. Een meisje dat bij haar ouders woont moet toch iéts doen. Op haar dertigste jaar woonde zij nóg bij haar ouders en tekende nog steeds. Alles wat haar voor ogen kwam aan voorwerpen, landschappen en dieren; een hele verzameling schetsen is daar nog van over. Werken? Geld verdienen? Zelfstandig leven? Dat deed je niet als dochter van welgestelde ouders. Lees hier meer over deze fantastische vrouw.

Informatie

Titel               Alle verhalen van Beatrix Potter
Auteur           Beatrix Potter
ISBN              9789021618500
Uitgeverij      Ploegsma

Bestel online knop

 

 

Alle verhalen van Beatrix Potter
Alle verhalen van Beatrix Potter
de oorspronkelijke uitgave
Score 4.7 van 5 sterren.
€39,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.