Vogeljongen, Guus Bauer

Vogeljongen‘Wordt het geen tijd om de stekker eruit te trekken?’ zegt iemand op de gang.
Met deze zin begint het boek. Vanaf dat moment had het verhaal mij al te pakken.
Het verhaal wordt verteld vanuit de persoon die ontwaakt in een ziekenhuisbed. Het is een geslaagd zakenman. Hij kan niets meer. Niet bewegen, en ook niet praten. Maar zijn brein werkt op volle toeren. Omdat hij dingen kan horen, maalt het maar door in zijn hoofd. De mensen in zijn omgeving denken dat hij het niet hoort, maar niets is minder waar. Hij heeft het Locked-in-Syndroom.
Hij zit opgesloten in zijn eigen lichaam, comateus voor de buitenwereld.
Zijn geheugen is niet aangetast. Hij gaat terug naar zijn jeugd. Zijn herinneringen projecteert hij op het systeemplafond, zijn enige houvast, zijn ‘plafondagenda’. Langzaam vult zich ook de blanco pagina over de oorzaak van zijn aandoening en realiseert hij zich de impact van wat altijd voor hem is verzwegen.
In zijn bed, denkt hij aan alles wat er is gebeurd. Maar was hij zelf ook niet schuldig aan wat er echt is gebeurd met zijn eerste schoolvriend? Stukje bij beetje ontdekt de zakenman de waarheid. Maar krijgt hij nog de kans om die wereldkundig te maken?

Ik vind Vogeljongen in een woord prachtig, het heeft mijn hart gestolen.
Guus heeft zelf ook ervaring met het Locked-in-Syndroom. Zo te lezen is hij er goed uitgekomen. Vogeljongen is een pareltje.

Over de auteur Guus Bauer

Guus Bauer (1959) is schrijver en literair journalist. Als achttienenjarige startte hij een uitgeverij en begon gelijktijdig met het schrijven over literatuur. Inmiddels heeft hij honderden interviews afgenomen met binnen- en buitenlandse schrijvers, filmers, acteurs en kunstenaars. Vogeljongen is zijn negende, meest persoonlijke boek. Hij publiceerde eerder bij Signatuur De tuinman van niemandsland (2008), Heimwee heeft een kleur (2011) en Het geheim van Treurwegen (2013).

Informatie

Titel            Vogeljongen
Auteur        Guus Bauer
ISBN           9789460682841
Uitgeverij   Marmer

Bestel online knop

 

 

Vogeljongen
Vogeljongen
Score 3.6 van 5 sterren.
€7,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Vogeljongen
Vogeljongen
roman
Score 3.6 van 5 sterren.
€17,95
Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.