Vrachtbrief, Miriam Guensberg

VrachtbriefZeven minnaressen, zeven brieven, zeven oldtimers en een ontwrichte nalatenschap

Ooit vocht de Poolse Myron Kaminski bij het Geallieerde Bevrijdingsleger. Na de oorlog werkt hij voor een geheim secretariaat van het Vaticaan, waar hij op duistere zaken stuit die alles te maken hebben met zijn eigen ontwrichte jeugd. Hij wordt Nederlander en vergaart een vermogen waarmee hij een unieke verzameling oldtimers aanlegt.

Myron vocht bij het Geallieerde Bevrijdingsleger. Na de oorlog werkte hij voor de geheime dienst van het Vaticaan. Hij stuitte op duistere zaken. Meneer kan de verleidingen niet weerstaan. en zwichtte voor de verleidingen van een werelds bestaan. Hij vergaarde een vermogen en legde een unieke verzameling oldtimers aan.

Maar al heeft hij nog zo veel  charme en  geld de dood zit op zijn hielen  Hij heeft heimwee naar zijn Poolse geboortegrond. Ook denkt hij terug  naar al die vrouwen die hij heeft bemind.
Hij spoort zijn onwettige nazaten op en schenkt hun zeven topstukken uit zijn collectie. Ter begeleiding schrijft hij zeven erotisch getinte bekentenissen. 
De lezer, wordt meegenomen in zijn bewogen liefdesleven. 

Hoe het boek tot stand  is gekomen.

Miriam Guensberg heeft zich opnieuw laten inspireren door de geschiedenis van haar Pools-joodse vader. Vrachtbrief borduurt voort op thema’s die ook in haar eerdere romans Poolse tranen en ooit  te vinden zijn; ditmaal is het een bevlogen oldtimerverzamelaar die op levendige toon zijn levensverhaal vertelt.
Voor de muziek uit de roman, achtergronden en leesclubvragen en/of technische informatie over de oldtimers: ga dan naar deze site

Trailer van Vrachtbrief 

Ik vind Vrachtbrief een prachtig boek. Ik heb me geen moment verveeld. Een absolute aanrader.

Miriam Guensberg 

Miriam is filosofe en schrijfster. Haar romans zijn door de pers altijd zeer positief ontvangen, ze stonden meerdere malen op de longlist van de Libris Literatuurprijs. De roman Poolse tranen, een eerbetoon aan haar Pools-joodse vader, bereikte de shortlist van de WIZO-Literatuurprijs

Informatie

Titel               Vrachtbrief
Auteur         Miriam Guensberg 
ISBN             9789462970922
Uitgeverij    De Kring

Bestel online knop

 

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.