Vunzige spelletjes, Rob van Doorn

Vunzige spelletjesDe titel laat niets te wens over. In Vunzige spelletjes komen we Frits Halen en zijn gezin weer in beeld. Misschien herken je ze nog van thrillers Haarlem Centraal en Onmenselijke mensen .

De familie heeft roerige tijden doorstaan. Ze wonen nu op Kreta. Ze willen verder met hun leven en het verleden achter zich laten. Frits wordt gevraagd om minister te worden. Hij moet hier wel even over nadenken. Toch besluit hij om met zijn gezin weer naar Nederland te gaan. Het valt allemaal niet mee. Zijn rol als bewindspersoon ontwikkelt zich met vallen en opstaan. Hij ageert tegen de macht van multinationals. Frits doet zijn best en weet politieke successen te boeken, maar er wordt ook een aanslag op zijn leven gepleegd en een complot probeert hem monddood te maken.
Kun je het verleden achter je laten? Het lijkt of Haarlem nog steeds een grote rol speelt in Vunzige spelletjes. Maar Den-Haag speelt deze keer een grote rol. Terrorisme, verkiezingen, aanslagen, nationale en internationale politiek, de Griekse schulden, de bankencrisis, MH17, het komt allemaal voorbij, maar dat als achtergrond van het verhaal.

Bij een politieke thriller denk ik, oeps, als dat maar lekker leest. Gelukkig schrijft Rob  met passie en vaart, dus ik las het boek met veel plezier.
Vunzige spelletjes is een actuele thriller. Werkelijkheid en een spannend verhaal wisselen elkaar af. Een politiek juweeltje.

Rob van Doorn (1954) woonde tot zijn 35e in Haarlem. In de jaren tachtig van de vorige eeuw was hij raadslid in de Spaarnestad, daarna vakbondsbestuurder en in de periode van april 2010 tot juli 2013 was hij wethouder “van buiten” in “de mooiste stad van Nederland”. Tussendoor heeft hij verschillende bedrijven opgericht waar hij de bezielende directeur van was. Als consultant adviseert hij over fusies en reorganisaties. Rob woont vanaf 1996 in Amersfoort, op de rand van het dorp Hoogland. Na het succes van Haarlem Centraal en  Onmenselijke Mensen is Vunzige spelletjes zijn derde thriller.

Informatie

Titel                 Vunzige spelletjes
Auteur            Rob van Doorn
ISBN               9789086603107
Uitgeverij      Ellesey

Bestel online knop

 

 

Vunzige spelletjes
Vunzige spelletjes
Score 4.5 van 5 sterren.
€18,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Eén antwoord op “Vunzige spelletjes, Rob van Doorn”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.