Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? Susie Hodge

Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunstBestaan er ook lelijke beelden? Waarom is kunst zo duur? Hangt dit niet op z’n kop? Waarom ligt er allemaal fruit? Dit is toch niet af? Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst?

Kinderen, stellen vragen die volwassen mensen ook aan het denken zetten.  In dit schitterende boek maken we een kunstreis door de tijd – en komen we langs honderden beroemde kunstwerken. Ouders en kinderen kunnen dit mooie boek samen bekijken en over praten. Aan de hand van de vraag ‘Waarom is alles zo vaag?’ wordt het impressionisme uitgelegd. Abstracte kunst komt aan de orde bij de vraag ‘Wat stelt het voor?’. En die blote mensen uit de titel komen onder meer langs in de oude Griekse kunst. Alles wordt besproken. Want kun je kunst ook eng maken? Denk bijvoorbeeld aan de De Schreeuw van Munch. Het antwoord kun je zelf lezen in dit bijzondere boek.

Bijzondere samenwerkingen

Ter promotie van het boek werken we samen met twee bijzondere partners. Op 20 september zal de boekpresentatie plaatsvinden in de Kunsthal in Rotterdam. Bij deze presentatie zijn bassisschoolleerlingen aanwezig om aan hand van het boek en de lopende tentoonstellingen op zoek te gaan naar de mooiste vragen en de leukste antwoorden. Daarnaast heeft Bekking & Blitz een serie blote ansichtkaarten gemaakt die prachtig aansluit bij dit boek.

Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst, is een prachtig boek voor kinderen maar ook voor volwassen mensen. Ook voor mensen die denken dat ze alles al van kunst weten is het een aanrader. Ze zullen er zeker nog iets van leren. Een aanrader voor jong en oud.

Meer over de auteur Susie Hodge

Susie Hodge is kunsthistoricus, kunstenaar, illustrator en journalist. Ze heeft al meer dan honderd boeken geschreven voor kinderen en volwassenen, in allerlei verschillende genres. Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? Is haar eerste boek bij Lemniscaat.

Voor kinderen vanaf negen jaar.

Informatie

Titel                  Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst?
Auteur              Susie Hodge
Tekeningen     Claire Goble
ISBN                9789047708353
Uitgeverij         Lemniscaat

Bestel online knop

 

 

Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst?
Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst?
Score 3.8 van 5 sterren.
€14,95
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.