Wachten op Bojangles, Olivier Bourdeaut

Wachten op BojanglesEen modern sprookje over de liefde

Een jongetje leeft als in en sprookje. Hij woont met zijn ouders in een gigantisch  appartement in Parijs. Ze feesten, hebben fijne diners, houden van muziek en hebben rare huisdieren. Ze genieten en het lijkt of de buitenwereld niet bestaat. Zijn moeder zorgt voor dit grote geluk. Niets is haar te dol.

Zijn vader doet er alles aan om haar gelukkig te maken. Samen dansen ze het liefst dag en nacht op ‘Mr. Bojangles’ van Nina Simone,  een lied dat voor het jongetje precies is als zijn moeder, intens vrolijk en even intens droevig tegelijk. Ook de moeder lijkt altijd te stralen, maar verliest ook de glans van het leven.

Wie is toch Mister Bojangles?

Mama had me vaak verteld over het verhaal van Mister Bojangles. Dat was net als zijn muziek mooi, melancholisch en goed om op te dansen. Daarom schuifelde mijn ouders graag op Meneer Bojangles, het was een nummer voor diepe gevoelens. Hij woonde in New Orleans, en hoewel het verhaal lang geleden afspeelt, in de oude tijd, was daar helemaal niets nieuws te vinden. In het begin reisde hij met zijn hond en oude kleren door het zuiden van een ander continent. Toen ging zijn hond dood en was niets meer zoals vroeger. Dus ging hij naar cafés om te dansen, nog steeds in zijn oude kleren. Mama zei dat hij danste zodat zijn hond terug zou komen.

Op het moment dat ik dit boek zat te lezen, lag onze lieve Collie Mitch doodziek in de kamer. Hij sprong ook niet meer hoog. En ik danste niet, ik was verdiept in dit prachtige boek en hield ook onze hond goed in de gaten. Het verhaal nam me mee.  Mitch werd slechter en op 6 oktober stopte het leven van onze trouwe kameraad. Ik zal Wachten op Bojangles nooit vergeten, het is een pareltje. Muziek, dierenliefde en een mooi boek, in een woord prachtig.

Onze collie, Mitch
Ter herinnering aan onze trouwe collie Mitch. We zullen je nooit vergeten.

Informatie

Titel               Wachten op Bojangles
Auteur           Olivier Bourdeaut
ISBN             9789028426719
Uitgeverij     Wereldbibliotheek

Bestel online knop

 

 

Wachten op Bojangles
Wachten op Bojangles
Score 4.4 van 5 sterren.
€5,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Wachten op Bojangles
Wachten op Bojangles
Score 4.4 van 5 sterren.
€8,45
Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.