Wakker, Marnix Pauwels

Wakker100% mentaal gezond

In Wakker, alweer het zevende boek van Marnix, probeert hij iedereen wakker te schudden. Hoe meer mensen wakker worden en inzien dat gedachten 100% van de tijd bepalen hoe we ons voelen, hoe meer begrip we voor elkaar krijgen. Ontdek waarom geen enkele omstandigheid…

Sommige mensen hebben last van stress? Maar wat is dit eigenlijk?
Is het mogelijk om na een jarenlange verslaving, daar van de een op de andere dag vanaf te komen. Tsja, Marnix zet je wel aan het denken.
Zijn we eigenlijk allemaal wel zo in de war of is er iets anders aan de hand?

In Wakker bespreekt Marnix diverse onderwerpen. Hij ontmaskert de werkelijke krachten achter de menselijke ervaring. Het briljante mechanisme dat van moment tot moment onze psychische ervaring aanstuurt en het verschil maakt tussen een angstig en beperkt bestaan, of een vrij, vrolijk en vervuld leven.

Marnix laat je ontdekken waarom geen enkele omstandigheid je emoties kan bepalen, en dat je altijd 100% mentaal gezond bent geweest… maar dat simpelweg was vergeten!

In Wakker staan heel veel voorbeelden. Marnix heeft veel voorbeelden vanuit zijn praktijk. Voor mij als leek is dit lastig om te bespreken.
Wakker is een boeiend en , praktisch en helder boek. In algemene zin gaat het over het mechanisme achter de menselijke ervaring; in het bijzonder gaat het over mentaal welzijn, en hoe we verlost kunnen raken van de herrie in ons hoofd en voluit gaan leven, ongeacht de omstandigheden. Ik denk dat bijna iedereen wel minder lawaai in zijn hoofd wil. Minder zorgen, niet meer zo onzeker zijn. Leef, geniet, probeer tevreden te zijn. Op zoek naar tips? Wakker kan je een handje helpen.

Marnix heeft mij wel wakker geschud en ik ga het boek nog een keer lezen. Er staat heel veel informatie in het boek. Geen vol hoofd met spanning, maar wel heel veel informatie.
Ga niet in een hoekje zitten huilen, de wereld is van jou, grijp hem

Ik vind Wakker een boeiend boek. Marnix kan er ook heel leuk over vertellen.Hij laat je niet zweven. Maar spreekt en schrijft duidelijke taal. Een aanrader voor iedere piekerbol en mensen die beren op de weg zien.

Over de auteur

Marnix Pauwels (Arnhem, 1968) is copywriter, columnist, dichter, liedjesschrijver/zanger, vader, liefhebber van mooie vrouwen en ervaringsdeskundige op het gebied van zo’n beetje elke psychische stoornis denkbaar.
Na een leven vol roekeloze verslavingen, eindeloos verstoppen en keihard cynisme, kwam hij begin 2013 tot een inzicht dat alles compleet veranderde.
Hij schreef eerder Vrij (Uitgeverij Lucht, 2016) en AHA! (Uitgeverij Water, 2017) over depressie en zijn verslavingen, en het cadeauboekje Leg dat #@!ding nou ’ns weg! (Uitgeverij Water, 2016), over smartphones en de effecten ervan.
Iedereen is mooi (2017) is de eerste bundeling van zijn gedichten.
Meer, zo niet alles, over Marnix vind je op zijn website.

 Informatie

Titel                 Wakker
Auteur           Marnix Pauwels
ISBN                9789492495631
Uitgeverij     Water

Bestel online knop

 

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.