Was getekend Annie M.G. Schmidt

Was getekend..........Annie MGDeze musical bezocht ik  in Theater Chassé in Breda. Al eerder had ik het boek gelezen, Anna van Annejet van der Zijl, waarop de musical gebaseerd is. Bij de musical verscheen een speciale musicaleditie van dit boek. Deze is eveneens verkrijgbaar bij de boekhandel, en het lezen zeker waard. Ook had  ik op televisie de serie gevolgd die gebaseerd was op dit boek, Annie M.G.. Dus had ik ook de nieuwe musical Was getekend……Annie M.G. Schmidt aangekruist in mijn agenda.

Het verhaal Was getekend Annie M.G. Schmidt

De musical begint met Flip van Duyn, de zoon van Annie M.G. Schmidt en Dick van Duyn, die een koffer vindt met brieven van zijn moeder en vader. Het leven van Annie M.G. Schmidt gaat terug naar haar jeugd in Zeeland. Flip wil zijn moeder die hij vooral kent als de vrouw achter de typmachine beter leren kennen. „Blijf met je tengels van mijn verleden af”, luidt haar eerste reactie op het verzoek van haar zoon.

Annie en Flip (foto: Annemieke van der Togt/Roy BeuskerFotografie)
Annie en Flip (foto: Annemieke van der Togt/Roy BeuskerFotografie)

 Maar dat verandert en ze gunt Flip een kijkje in haar leven, haar relatie met haar vader en moeder. De musical zit vol met de bekende liedjes en kleine versjes  van haar en het valt weer eens op hoeveel ze er schreef. Sommige hebben zelfs de tand van de tijd doorstaan zoals het nummer Sorry dat ik besta. Het nummer is nu 40 jaar oud maar nog steeds actueel. Het nummer voor de pauze is er ook zo één, Vluchten kan niet meer.

Na de pauze wordt het zwaarder door de dood van Dick van Duyn. Maar Jip en Janneke zorgen voor een komische noot en een eerbetoon naar de Illustrator en goede vriendin van veel kinderboeken van Annie M.G. Schmidt, Fiep Westendorp. Komisch is de sneer naar Wim Sonneveld de vertolker van Margootje, en ja, ik rij in een Peugeot. De zaal laten huiveren deden de oude en Jonge Annie met Ik hoef alleen maar even zo te doen. Gelukkig verliet niemand de zaal bij dit nummer. Simone Kleinsma kreeg de zaal stil met Zonder jou, je gedachten gaan dan toch naar hoe ze zelf haar echtgenoot Guus Verstraete verloor, in maart van dit jaar.

De cast geeft een geloofwaardig beeld in de musical, hoewel Annie M.G. Schmidt nooit haar eigen liedjes zong maar Simone Kleinsma zet een heel aannemelijke Annie neer. De musical laat zien wat een fantastische fantasie Annie M.G. Schmidt had. De nummers maken de musical ijzersterk en een genoegen om naar te kijken. De muziek werd vaak geschreven door Harry Bannink. Als je in de gelegenheid bent dan zou ik zeker deze voorstelling bezoeken. Bij sommige nummers moest ik ook denken aan de musical En nu naar bed en hoop dat een Nederlands musicalproducent deze toch weer eens naar het theater brengt.

Rolverdeling Was getekend Annie M.G. Schmidt:

Annie M.G. Schmidt – Simone Kleinsma
Dick van Duyn – Wim van den Driessche
Flip van Duyn – William Spaaij
Geertruida Maria Bouhuijs(moeder van Annie) – Marjolijn Touw
Jonge Annie M.G. Schmidt – Jeske van Staak

Bestel online knop

 

Anna
Anna
het leven van Annie M.G. Schmidt
Score 4.2 van 5 sterren.
€12,95
Uiterlijk 27 november in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Anna
Anna
het leven van Annie M.G. Schmidt
Score 4.2 van 5 sterren.
€17,45
Op voorraad. Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Eén antwoord op “Was getekend Annie M.G. Schmidt”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.