Wat ALS…..? Anton Minkels

Wat ALSDe avonturen van Pinkie

Jantje, is een snel schaapje. Hij is de oudste broer van Pinkie. Op een dag zijn ze aan het rennen en spelen. Jantje, gaat onderuit, dit is de afgelopen dagen vaker gebeurd. Jantje kan niet goed uit zijn woorden komen. Maar ze weten niet wat er met Jantje aan de hand is en spelen vrolijk door. Ze ruiken appeltaart en stelen die en ze eten hun buikjes rond De boerin laat de andere dieren weten dat Jantje ziek is. Hij heeft iets met zijn spieren.

Er komt een moment dat Jantje niet meer kan lopen, eten of praten. Pinkie is boos en wil het niet geloven. Ze denkt dat er pilletjes zijn om Jantje beter te maken. De boerin huilt en zegt dat die er niet zijn. Ze huilen en praten over als Jantje niet meer bij ze is. De boerin is niet boos dat ze de appeltaart hebben gestolen. De boerin laat zien, dat je Jantje niet moet blijven herinneren als het schaapje met de spierziekte. Maar als het schaapje van de kudde, met alle leuke avonturen die daar bij horen.

Ik vind De avonturen van Pinkie een lief, en leerzaam boek. De illustraties zijn prachtig. Op een speelse manier en met humor leren kinderen meer over de ziekte AlS. 

Het ontstaan van Pinkie

Pinkie is in 2004 ontstaan en gecreëerd door Anton Minkels. De illustraties bij de verhalen zijn gemaakt door zijn zus Carina van Pinxten.
Het idee voor Pinkie is ontstaan vanuit het viltatelier dat Carina had samen met de vrouw van Anton, Daniëlle. Viltatelier De Pinkel bleek de inspiratiebron om verhaaltjes te gaan schrijven over een wollig figuurtje dat een kleine bijdrage wil leveren aan een mooiere wereld. Pinkie staat dus niet alleen voor de kleur van het schaapje [pink] maar is vooral ook gekozen vanuit de oorspronkelijk betekenis van dit Schotse woord; iets kleins.
De verhalen waren bedoeld voor zijn eigen kinderen. Nu is echter het moment gekomen om naar buiten te treden. Pinkie gaat namelijk de strijd aan met ALS. Het eerst gepubliceerde boekje van dit aaibare roze schaapje komt namelijk ten goede aan de Stichting ALS.

Kijk ook eens op, Ik ben Pinkie

Informatie

Titel            Wat ALS…..?
Auteur       Anton Minkels
ISBN         9789402604009
Uitgeverij Aerial

Bestel online knop

 

 

Wat als…?
Wat als…?
de avonturen van Pinkie
€9,-
Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.