Spuitende slagaders en overstromende oceanen, Jesse Goossens

Spuitende slagaders en overstromende oceanenwat je zelf kunt doen bij kleine en grote rampen

In mei bestond het Rode Kruis in Nederland 150 jaar.  Een bijzonder jubileum dat in het zonnetje moet worden gezet. Gedurende het hele jaar organiseert het Rode Kruis acties en evenementen. Iedereen kent wel het levensreddende werk wat deze stichting allemaal doet, over heel de wereld. Maar wat kun je zelf?

Stel  er gebeurt een ramp bij je in de buurt. Of bij jou thuis kan ook iets gebeuren. Weet jij dan wat je moet doen? In dit boek staan bij vierendertig grote en kleine rampen vol grappige, griezelige en geweldige weetjes. De illustraties zorgen ervoor dat het op een leuke manier wordt weergegeven. Want weet jij hoeveel botten je kunt breken? Hoe je moet reanimeren? Wat de grootste aardbeving ooit was? Hoe je kunt merken dat er een bosbrand aankomt? En hoeveel bloed er in je lijf zit?
Een spetterend, vrolijk boek dat een plezier is om door te bladeren én een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die anderen wil helpen en de wereld wat mooier wil maken. Een deel van de opbrengst van dit boek wordt geschonken aan het Rode Kruis.

Ik vind Spuitende slagaders en overstromende oceanen, een erg leuk boek. Heel leerzaam voor kinderen. De illustraties zijn mooi en grappig. Ze maken alles duidelijker. Een aanrader voor ouders en kinderen.

Over de illustrator Linde Faas

Linde Faas (1985) werkt als kunstenares en animator van tekenfilms, en illustrator. Voor Lemniscaat maakte ze de prentenboeken Sinterklaas slaat een jaartje over met Susanne Wiersma en Feestmaal voor de koning met Marlies Verhelst.

Over de illustrator Jesse Goossens

Jesse Goossens (1969) is redacteur, vertaler en auteur. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand onder meer Vrouwen die de wereld veranderen, Right To Play, Plastic Soep en It’s a Wonderful Life. Met Marije Tolman maakte ze het boek Springende pinguïns en lachende hyena’s.

Informatie

Titel                  Spuitende slagaders en overstromende oceanen
Auteur           Jesse Goossens
Illustraties   Linde Faas
ISBN               9789047709343
Uitgeverij     Lemniscaat

Bestel online knop

 

 

Spuitende slagaders en overstromende oceanen
Spuitende slagaders en overstromende oceanen
wat je zelf kunt doen bij kleine en grote rampen
Score 4.0 van 5 sterren.
€16,95
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.