Wat vrouwen willen, Daniel Bergner

Wat Vrouwen willenEen onderzoek naar vrouwelijke verlangens en een afrekening met de mythe van de vrouwelijke monogamie.

Zijn vrouwen wel zo monogaam als we doorgaans denken? Of zijn mannen de jagers en gaan zij vreemd. Journalist Daniel Bergner, gaat op onderzoek uit. Hij interviewt gedragswetenschappers, seksuologen, psychologen en vrouwen. Hij probeert om de lezer met zijn boek al die vooroordelen over vrouwen en seks te herzien. Hij laat ons een kijken nemen in de wereld van het vrouwelijk verlangen.

Hij bestudeert en vergelijkt de uitkomsten van wetenschappelijke onderzoeken en vult die aan met informatie uit interviews, zowel met onderzoekers als met ‘echte’ vrouwen zelf. Hierdoor ontstaat een heel driedimensionaal beeld. De wetenschappelijke resultaten worden ondersteunt en ‘echt’ gemaakt door de ervaringen, gevoelens en verlangens van echte vrouwen. Daniel beantwoord vragen als: zijn mannen of juist vrouwen de minst monogame sekse? En nog veel meer belangrijke vragen. Maar dat kun je allemaal in dit boeiende boek lezen. In Wat vrouwen willen probeert Daniel een einde te maken met een heleboel mythes rond vrouwen en seks.
Wat vrouwen willen zal de publieke discussie over vrouwen en seks een geheel nieuwe richting geven. Hij confronteert ons met controversiële en soms ronduit ongemakkelijke bevindingen.

Wat vrouwen willen is een interessant boek. Soms is het vanwege de wetenschappelijke stof wel een beetje taai. Ik heb het ook niet in een keer uit gelezen. Ik moet er echt de tijd voor nemen. Toch zijn de gesprekken met vrouwen erg boeiend. Daniel kan goed schrijven. Daarom wil je het boek wel uit lezen, al is het dan met af en toe een pauze. Het boek probeert bepaalde taboes te doorbreken. Ik vind het een heel goed onderwerp.

Daniel Bergner is journalist en schrijver. Hij publiceerde onder andere in New York Times Magazine, Granta en Harper’s.

Informatie

Titel            Wat vrouwen willen
Auteur       Daniel Bergner
ISBN           9789048819027
Uitgeverij  Lebowski

Bestel online knop

 

 

Wat vrouwen willen
Wat vrouwen willen
een onderzoek naar vrouwelijke verlangens & een afrekening met de mythe van de vrouwelijke monogamie
€6,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Wat vrouwen willen. Een onderzoek naar vrouwelijke verlangens & een afrekening met de mythe van de vrouwelijke monogamie
Wat vrouwen willen. Een onderzoek naar vrouwelijke verlangens & een afrekening met de mythe van de vrouwelijke monogamie
een onderzoek naa vrouwelijke verlangens en een afrekening met de mythe van de vrouwelijke monogamie
€7,90
Uiterlijk 28 november in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.