We zijn onszelf niet, Matthew Thomas

Matthew Thomas
Matthew Thomas

Weet je nog, liefste, de man met wie je ooit trouwde ? Raak me aan, herinner me wie ik ben.

Stanley Kunitz

 Eileen is enig kind van Ierse immigranten. Ze wil de Amerikaanse droom van haar ouders waarmaken.Eileen is verpleegkundige en ontmoet Ed. Hij is hersenonderzoeker en heeft veel talent. Deze man is anders dan alle andere mannen die ze heeft gekend. Ze trouwen en krijgen een zoon, Connell.

Eileen bruist van energie. Ze moedigt haar man aan om steeds meer te willen: een belangrijkere baan, prominentere kennissen en een mooier huis in een betere buurt. Maar haar grote liefde is niet geïnteresseerd in status en geld. Ed wil ook niet verhuizen. Eileen wil haar plan toch doorzetten. Helaas komt ze er al snel achter dat het geen onwil is van haar man. Zijn weerstand en onmacht worden veroorzaakt door vroege alzheimer. Zo, zien Eileen en Connell de ooit zo briljante wetenschapper onverbiddelijk wegglijden in dementie. Deze ongeneeslijke ziekte zorgt ervoor dat alles anders wordt dan ze hadden verwacht.
Een meesterlijke roman over het menselijk tekort, over verlangens en kwetsbaarheid, en over verlies en liefde in al hun vormen.

We zijn onszelf niet is een erg dik boek. Maar het verveelt geen moment. Ik vind het een ontroerend en boeiend onderwerp. Het heeft ook tijd nodig om het te lezen. We zijn onszelf niet, heeft me geraakt een juweeltje. Ik ga het nog een keer lezen.

Over Matthew Thomas

Matthew Thomas is geboren en getogen in New York City. Zijn New York Times-bestseller Wij zijn onszelf niet werd genoemd als het Opmerkelijke Boek van het jaar door de New York Times, een van de vijftig beste fictie boeken van het jaar door de Washington Post en een van de tien beste fictie boeken van het jaar door Entertainment Weekly.

Informatie

Titel                We zijn onszelf niet
Auteur           Matthew Thomas
ISBN               9789023487593
Uitgeverij     De Bezige Bij

Bestel online knop

 

 

We zijn onszelf niet
We zijn onszelf niet
Score 5.0 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
We zijn onszelf niet
We zijn onszelf niet
Score 5.0 van 5 sterren.
€24,90
Uiterlijk 20 februari in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.