Weihnachtsoratorium, Anke Kranendonk

WeihnachtsoratoriumLiteraire Kerstnovelle

Helle is sopraan in een koor. Op het programma staan het aangrijpende Weihnachtsoratorium van Bach. Tijdens het kerstconcert zingt Helle met alle liefde die ze in zich heeft, als eerbetoon aan Bach, maar vooral voor haar man Frank, die in het publiek zit. Helaas verlaat Frank eerder de concertzaal. Hella is erg beledigd en verdrietig. Als ze thuis komt snapt Frank niet waar zij zich druk om maakt.

Ze ploft in de stoel naast de kerstboom die ze gisteren heeft opgetuigd. De kinderen zijn dan wel zo goed als het huis uit, toch leek het haar gezellig om er een te hebben staan. Lichtjes in de donkere weken. Rituelen, gezelligheid, ook al is het een uitgekauwd begrip. Zorg voor je omgeving, zo wil ze het liever noemen. Zorg voor elkaar. Is het echt zo erg?
Hun relatie komt tijdens de Feestdagen zwaar onder druk te staan. Maar door creatief ingrijpen weet Helle de situatie een onverwachte draai te geven. Was het echt allemaal zo erg?

Lees het in deze mooie novelle.

Lees ook van Anke

Ik vind Weihnachtsoratorium, een lief, klein boekje.
Het gaat over liefde, en de relatie van een man en een vrouw.
Een kort maar krachtig verhaal met humor en een knipoog.

Over Anke Kranendonk

Anke Kranendonk (16 mei 1959) is een Nederlandse actrice en schrijfster. Door regisseur Ben Sombogaart werd ze gevraagd om de hoofdrol te spelen in de VPRO-jeugdserie Buurman Bolle. Gastrollen volgde in Goede tijden, slechte tijden (1992) en Goudkust (1996). Naast haar rollen op televisie richtte ze ook een toneelgezelschap op. In 1993 verscheen haar eerste boek, Van huilen krijg je dorst. Inmiddels heeft ze al ruim 90 boeken geschreven

Informatie

Titel                     Weihnachtsoratorium
Auteur              Anke Kranendonk
ISBN                  9789460683541
Uitgeverij       Marmer

Bestel online knop

 

Nova novella - Weihnachtsoratorium
Nova novella - Weihnachtsoratorium
Score 3.5 van 5 sterren.
€7,95
5 - 7 dagen
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.