Wills kracht, Willem Ritsier

Willem Ritstier overgenomen van de website Willskrachtboek.nl
Willem Ritstier

In Wills kracht neemt Willem Ritsier de lezer mee in woord en beeld. Zijn vrouw heeft een knobbeltje in haar borst en krijgt de diagnose borstkanker. Het slaat in als een bom. Ook voor de kinderen is het erg moeilijk. Maar Will gaat de strijd aan, ze probeert kracht te vinden om met de kanker om te gaan. Kanker laat zich echter niet makkelijk vangen. Het gevecht duurt vijf jaar.

Willem schrijft en tekent niet alleen met een verdrietige pen. Hij weet bij mij ook een glimlacht op mijn gezicht te toveren. Will krijgt, behandelingen, kuren, maar kanker is moeilijk te behandelen. Willem schrijft ook over de dingen die door gaan in huis. Koken, opruimen en de boodschappen vliegen niet vanzelf in de kast. De zorg voor zijn vrouw wordt Willem soms te veel. Er komt thuiszorg, maar dat valt ook niet altijd mee. Iedere keer iemand anders, andere persoon, andere naam en dat is wennen.

Maar Willem is er ook nog, Wat gaat er in het hoofd en hart van Willem om? Hij cijfert zichzelf weg en over zijn gevoelens komt niet veel voor in dit emotionele maar prachtige beeldverhaal. De hond speelt ook een grote rol in Wills kracht. De trouwe viervoeter heeft ook aandacht en zorg nodig. Samen met de kinderen proberen ze  door te gaan.

Dan komt er een moment dat Will aangeeft, ik wil niet meer. Will krijgt euthanasie. Willem moet samen met de kinderen verder. Dat was niet makkelijk. Hij moet een weg vinden om alles te verwerken. Willem zoekt hoe hij verder moet met ‘een nieuw leven’. Het werken aan  Wills  kracht helpt hem bij het verwerken van zijn grote verdriet. Maar er was ook een behoefte om een soort monument voor Wil op te richten. Dat is hem zeker gelukt!

Ik ben stil. Meestal maak ik bij een boek zelf plaatjes in mijn hoofd. Nu heeft Willem de beelden getekend. Willem kan toveren met zijn pen. Hij heeft mij diep geraakt. Tranen in mijn hart. Ik vind Wills kracht een pareltje. Bedankt Willem voor de prachtige boek.

Meer over de auteur Willem Ritsier

Willem Ritsier (1959) is scenarist en illustrator. Zijn strips verschenen o.a in Eppo, Robbedoes, Kuifje, Suske en Wiske weekblad, Strip Glossy, AD, De Telegraaf en Kidsweek.  is zijn eerste graphic novel. In februari 2017 ontving hij de stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre. In deze video wordt uitgelegd hoe het boek  tot stand is gekomen.

Informatie

Titel               Wills kracht
Auteur         Willem Ritsier
ISBN            9789021408927
Uitgeverij   SubQ.nl

Bestel online knop

 

Wills kracht
Wills kracht
Leven naar de dood
Score 4.8 van 5 sterren.
€19,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Eén antwoord op “Wills kracht, Willem Ritsier”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.