Witte vleugels, Zwarte vleugels, Sue Monk Kidd

Witte vleugels, Zwarte vleugelsSouth Carolina, begin 19e eeuw

Als Sarah elf jaar wordt, krijgt zij een slavenmeisje Hetty `Handful’ cadeau. De meisjes krijgen een hechte vriendschap. De band tussen de meisjes heeft invloed op hun levens. 

Sarah wil met haar jongere zus zich inzetten voor de afschaffing van de slavernij en de rechten van de vrouw. Sarah is wel vrij, maar niet in haar doen en laten. Ze  zijn ze op hun eigen manier op zoek naar hun eigen stukje vrijheid. De moeder van Handful wil dat Sarah belooft dat ze ervoor zorgt dat haar dochter ooit vrij zal zijn. Maar kan zij deze belofte nakomen? Sarah leert Handful lezen en schrijven, dit geeft haar een goed gevoel. Toch begeeft Sarah zich op glad ijs. Slaven mogen niet lezen schrijven, ze moeten dom blijven. Haar ouders zijn niet blij en er ontstaat een strijd. De tijd tikt door en de meisjes worden volwassen. Ze gaan ieder hun eigen weg en strijden voor de afschaffing van de slavernij.

Wiite vleugels, Zwarte vleugels is een juweeltje.  Woorden schieten mij te kort. We mogen die dramatische tijd en die gebeurtenissen nooit mogen vergeten. Het heeft mij diep geraakt, iedereen moet dit pareltje lezen.

Over Sue Monk Kidd

Washington Post Sue Monk Kidd (1948) is de internationale bestsellerauteur van Ver van huis (The Secret Life of Bees) verfilmd met onder andere Dakota Fanning, Queen Latifah, Jennifer Hudson en Alicia Keyes en Eilandgeheimen. Ze woont in Florida. Witte vleugels zwarte vleugels is geselecteerd door Oprah Winfrey voor haar Oprahs Book Club. De filmrechten zijn gekocht door Harpo Films, de filmmaatschappij van Oprah Winfrey. `Een bijzonder indrukwekkend verhaal over slavernij en een gecompliceerde vriendschap. The Star `Kidd heeft een schitterend boek geschreven over de ontzagwekkende moed van de Amerikaanse slaven. Het is een meedogenloos betoog over de slavenwonden die tot op de dag van vandaag nog steeds bloeden. USA Today

Informatie

Titel                Witte vleugels, Zwarte vleugels
Auteur           Sue Monk Kidd
ISBN               9789044344967
Uitgeverij      The House of Books

Bestel online knop

 

 

Witte vleugels zwarte vleugels
Witte vleugels zwarte vleugels
Witte vleugels - zwarte vleugels
Score 4.5 van 5 sterren.
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Witte vleugels, zwarte vleugels
Witte vleugels, zwarte vleugels
Score 4.5 van 5 sterren.
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.