De wraak van het spruitje, Jan Paul Schutten

De wraak van het spruitjeJan Paul Schutten heeft dit jaar, 2009, het kinderboekenweekgeschenk, De wraak van het spruitje geschreven. Op zijn weblog kun je lezen hoe dit leuke boekje tot stand is gekomen. Jan Paul vroeg zich af of kinderen echt alleen van lekker eten en snoepen houden en spruitjes haten.

Als het spruitje een kind zou zijn, had het geen vriendjes.

Onderzoekers denken dat we bijna alles lekker kunnen vinden, ook dat kleine groene bolletje. Is dat waar, kan dat vieze spruitje wraak nemen op al die kinderen die spruitjes haten. Kun je van een spruit net zo’n lekker gerecht maken, dat net zo lekker als snoep en snacks? Bijvoorbeeld spruitjessoep, of een spruitjesmilkshake? Misschien weten de experts van Nederland die alles van lekker eten weten wel antwoord op deze vraag.
Om hierop een antwoord te krijgen gaat Jan Paul Schutten op bezoek bij de grootste ‘lekkerexperts’ van Nederland, zoals de makers van Mars en Coca Cola, Mcdonalds, maar ook de beste kok van Nederland. En welke spectaculaire ontdekkingen hebben de onderzoekers van de Universiteit van Wageningen gedaan op het gebied van eten en snacken. Zal het ooit lukken een lekkere spruitjessnack te maken?

In De Wraak van het spruitje staan ook leuke tips. Ik ben reuze benieuwd. Ik ben volwassen maar ik haat spruitjes nog steeds. Dus toen ik deze titel zag, vroeg ik me af waarom die spruitenbol wraak moet nemen. Ik moest als kind die kleine groene dingen eten. Ik vraag me af of dit boekje mij op andere gedachten kan brengen.

Maar wie weet, kun je van een spruitje ook lekkere dingen maken, het spruitje als de favoriete snack, dat zou de ultieme wraak zijn….. Heeft die spruit misschien toch nog gewonnen.

Illustraties Taufiq de Water

Informatie

Titel De wraak van het spruitje
Auteur Jan Paul Schutten
ISBN 905965093X
Uitgeverij Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek

Bestel online knop

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.