Wraakengel, Joost Vandecasteele

WraakengelHij komt aangestormd met zijn broek in de hand en raakt haar recht in het gezicht. De metalen gesp van de riem scheurt haar wang open, Esther gilt van de pijn.  Nog voor hij een tweede keer kan uithalen, deinst de man terug.
Misschien is het toch geen inbraak, denkt hij, misschien is het gewoon een vreselijk misverstand.
Maar haar  gegil is geen teken van overgave, het is de aankondiging van transformatie. Zij is nu aan de beurt. Zijn agressie heeft iets in Esther ontketend dat al in haar sluimerde sinds ze van huis vertrok.
Zij is de enige met vertraging.

Het leven van Esther is soms saai.  Ze heeft een dochter met problemen. een afwezige echtgenoot, een saaie baan en een gigantisch geheim.  Maar ze beschikt over bijzondere krachten. Dat maakt het af en toe wel spannend.
Elke confrontatie met agressie maakt bij haar een oerkracht los die haar bovenmenselijk sterk en onbevreesd maakt. Als iemand geweld gebruikt is de dame niet te temmen. Ze bezit krachten die haar bovenmenselijk sterk maakt. Zeker mannen kunnen beter op hun hoede zijn. Vrouwen kunnen haar inhuren als hun man een lesje willen leren.
Esther is niet de enige, met deze verborgen krachten. Ze dacht altijd dat dit zo was. Maar daar komt de dame nog wel achter. Esther wordt nu zelf ook opgejaagd. Wraakengel gaat in mijn ogen op dezelfde toon verder.
Esther moet een kezen maken, wil ze haar gezin beschermen of de waarheid achter haar krachten achterhalen.
Wil jij het ook weten. Ga dan Wraakengel lezen. Kijk ook eens naar dit filmpjeIk vond Wraakengel niet zo leuk. Het las niet echt vlot. Het verhaal viel steeds in herhaling. Maar wie weet zijn er lezers doe het wel mooi vinden.

Meer over de auteur Joost Vandecasteele

Vandecasteele heeft een soort literaire versie van Marvel meets Manga geschreven. In het Nederlandse taalgebied is zoiets bij mijn weten nog niet eerder gedaan; zeker niet zo goed en geslaagd als Wraakengel. Juist omdat Vandecasteele het grote gebaar schuwt en er niet voor kiest om alles te verklaren krijgt Wraakengel zeggingskracht en word je als lezer langzaam maar zeker het spannende verhaal ingezogen. Het is een overtuigd bewijs van de originele en unieke verbeeldingskracht van deze bijzondere Vlaamse schrijver (uitstekend) 

Informatie

Titel               Wraakengel
Auteur         Joost Vandecasteele  
ISBN             9789048846399
Uitgeverij    Lebowski 
Bestel online knop
 
 
 
 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.