Wraakzusters, Machteld van Zalingen

WraakzustersVier studenten gaan een weekendje weg. Ze gaan naar de Veluwe. Daar heeft een van de ouders een vakantiehuis. Ze zetten de bloemetjes buiten. Als ze flink onder invloed zijn van drank en drugs besluiten ze een hoertje in te huren. Het is al snel gedaan met de pret. Een van de jongens is zo opgewonden en doodt per ongeluk de jonge vrouw.

Drie jonge meisjes zijn op datzelfde moment getuige van de moord op het hoertje. Peter-Paul is de dader, maar hij weet niet dat iemand hem heeft gezien. Hij besluit samen met zijn vrienden het lichaam weg te werken. De studenten spreken af dat ze zwijgen over wat er is gebeurd. Maar ook de  meisjes,  Manon, Juliet en Petra spreken met elkaar af het aan niemand te vertellen.
Vijftien jaar later komt Peter-Paul door een auto-ongeluk om het leven. Juliet gaat terug naar haar geboortegrond en het verleden af te sluiten.
Al snel blijkt dat niets is wat het lijkt en dat het lot van verschillende mensen soms op een grillige manier met elkaar verweven is.

Ik had in het begin moeite om in het verhaal te komen. Maar na een tijdje liet Wraakzusters mij niet meer  los. Machteld nam me mee in het verhaal en liet me verder lezen.

Over Machteld van Zalingen

Machteld van Zalingen (1973) is freelance redacteur en tekstschrijver. Vanaf het moment dat ze kon lezen is ze verslaafd aan boeken. Toen bleek dat er zelfs een hbo-opleiding voor boekhandel & uitgeverij bestond, was de keuze dan ook snel gemaakt. Na een tijd in de uitgeverswereld gewerkt te hebben, ontdekte ze dat ze zelf schrijven en redigeren toch wel het leukste aspect van het boekenvak vond. In 2009 verscheen haar eerste boek Geboren in 1980, waarna nog een aantal non-fictie titels volgden. In 2007 is ze na een cursus thriller schrijven, en diverse andere schrijverscursussen begonnen met haar eerste spannende boek Wraakzusters.
‘Het eerste idee voor het boek kwam door een droom. Ik vond het zo intrigerend dat het is blijven hangen in mijn hoofd en ik er zelf een verhaal omheen bedacht. Verder was ik zo onder de indruk van de schoonheid van Noorwegen, dat ik dat land graag een rol wilde laten spelen in mijn boek. Hetzelfde geldt voor het mooie landschap van de Veluwe, wat voor mij natuurlijk bekend terrein is. Het Solse Gat en de verhalen daaromheen hebben me altijd geïntrigeerd.’
Machteld is getrouwd met haar jeugdliefde, samen hebben zij drie kinderen. Ze wonen in een dorp op de Veluwe. 

Informatie

Titel              Wraakzusters
Auteur          Machteld  van Zalingen
I
SBN              9789402600452
Uitgeverij     Aerial

Bestel online knop

 

 

Wraakzusters
Wraakzusters
Score 4.5 van 5 sterren.
€7,99
Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.