Yesterday, Danny Boyle

YesterdayIk heb ooit alle elpees van The Beatles gekocht. De moord op John Lennon was een schok. Maar gelukkig hebben we nog steeds hun muziek. Dan is er opeens deze film die onze aandacht trok. Wat als de complete wereldbevolking door een wonderlijke gebeurtenis van het een op het andere moment niet meer weet wie The Beatles waren. Dus gaan we in Kinepolis naar deze film. Allebei willen we wel zien waar deze film overgaat.

Het verhaal

De film gaat over Jack Malik een singer-songwriter die is veroordeeld tot kroegoptredens waar niemand naar luistert, of spelen met de pet voor de voeten op een verlaten pier. Totdat op een bijzonder moment de complete wereldbevolking niet meer weet wie The Beatles zijn. Jack Malik weet het echter wel.
Tot tranen toe geroerd zijn z’n vrienden als hij op een terrasje terloops ‘Yesterday’ speelt. Maar van Th Beatles hebben zijn vrienden niet gehoord. Met het complete oeuvre van The Beatles in zijn hoofd kan hij de wereld veroveren. Al gauw blijkt dat het materiaal van The Beatles ook anno 2019 heel populair te zijn. Voor Jack het weet, zit hij met Ed Sheeran, in een geinige bijrol als zichzelf, te jammen, schuift hij aan bij James Corden en willen producers hem hebben. Alles gaat voor de wind, totdat Jack zich toch wat bezwaard begint te voelen onder het curieuze plagiaat dat hij pleegt. En dan is Ellie er ook nog, die misschien toch wel meer dan een jeugdvriendin is.

Yesterday
Jack Malik speelt voor zijn vriendin Yesterday

Yesterday drijft op een leuke kneep, maar is bovenal een liefdevolle ode aan één van de beste popgroepen aller tijden. De hoofdrolspeler Himesh Patel is bijzonder innemend en een verdienstelijk zanger en vertolkt de liedjes van The Beatles liefdevol.
De film is dan ook doorspekt met liedjes van The Beatles. Grappig is vooral hoe Ed Sheeran zichzelf speelt en hij doet het met de nodige zelfspot.  
Zelfs googlen wordt weer grappig als Jack naar The Beatles zoekt.
Bijzonder verrassend is het verhaal niet, het had best wat scherper gekund, ook naar de muziekindustrie toe. Naar schatting kostte het ongeveer 10 miljoen dollar om de rechten voor de nummers van de Beatles in de film te krijgen.

 

Rolverdeling:

Himesh Patel – Jack Malik
Lily James – Ellie Appleton
Kate McKinnon – Debra Hammer
Ed Sheeran – Ed Sheeran
Joel Fry – Rocky

Bestel online knop

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.