Z van Zachariah, Robert C. O’Brien

Z van ZachariahIs hier iemand?

Ann Burden is zestien jaar en ze is helemaal alleen. De wereld waarin het meisje leefde bestaat niet meer. Alles is verwoest door een kernoorlog waarbij iedereen in haar omgeving is omgekomen. Ann woont al een jaar alleen in een afgelegen vallei. Er is  geen enkel  teken van leven.

Het meisje probeert te overleven. Maar op een dag ziet ze iets, dat haar de indruk geeft dat er nog iemand is. Ann denkt dat haar eenzaamheid zal worden doorbroken. In de verte ziet ze rook van een kampvuur. Is er dan toch een overlevende in de vallei? Ze ziet een man, maar Ann is op haar hoede. Want wie is het en wat wil hij? Kan ze hem wel vertrouwen? Ann, weet het niet, ze is opgewonden. Maar ze is ook bang, want ze is daar helemaal alleen. Het worden spannende tijden.  En ze vraagt zich af, of het wel zo erg is om de laatste levende mens op aarde te zijn. Of kan het nog erger….

Ik vond Z van Zachariah een bijzonder boek. Twee mensen, in een omgeving die uitgestorven is. Ik kan de schoonheid van dit verhaal niet in woorden uitdrukken.  Ga dit juweeltje zelf lezen en laat je ook betoveren door dit fantastische verhaal.

Z van Zachariah werd in 1974 in het Engels uitgegeven maar nooit vertaald in het Nederlands. De auteur Robert C. O’Brien stierf voordat het manuscript af was en zijn vrouw en dochter schreven het slot van Z van Zachariah op basis van zijn gemaakte aantekeningen.

Z van Zachariah ontving in 1976 de Edgar Award for best Juvenile Mystery. Z van Zachariah is in Amerika en Groot Brittannië sinds die tijd altijd herdrukt en behoort daardoor tot de eversellers van de Amerikaanse jeugdliteratuur.

De trailer

Informatie

Titel              Z van Zachariah
Auteur         Robert C. O’Brien
ISBN             9789402600001
Uitgeverij    Aerial

Bestel online knop

 

 

Z van Zachariah
Z van Zachariah
Een prachtig spel tussen de laatste twee mensen op aarde
Score 3.7 van 5 sterren.
€14,90
Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.