Zijspoor, Josha Zwaan

ZijspoorVerdriet is een sluipschutter. Net als ik denk dat het beter gaat, blijkt er een om de hoek te liggen. Scherpe pijlen raken mijn hart, doen het kleine tere vliesje dat over de diepgaande wond gegroeid is weer scheuren. Opnieuw stromen de tranen uit het gat dat ontstaat. Hoeveel korstjes moeten er nog gevormd worden. Hoe vaak zal ik ze openstoten of zelf openkrabben omdat het jeukt, schrijnt, irriteert, omdat ik dwangmatig vind dat ik het voelen moet. De pijn. Het verdriet.

 Verdriet is er zeker. In maart 2011 moet Jim de oudste zoon van Josha naar het ziekenhuis. Het gaat slecht met hem.. De toestand van Jim wordt ieder uur slechter. Na een aantal onderzoeken blijkt het te gaan om een zeer zeldzame auto-immuunziekte die nieren en longen aantast: een kans van één op twee miljoen. De wereld van Jim en zijn familie stort in. Ook voor zijn vriendin is het een heftige periode. Ze zijn nog zo jong en hebben plannen. Kan een relatie die nog zo pril en broos is dit aan? Is dit niet te heftig voor twee jonge mensen midden in het leven staan?
Niet alleen Jim is ziek, ook de andere leden van het gezin hebben pijn, verdriet en zijn bang. En Josha kan er niet voor iedereen zijn. Het leven van Jim hangt aan een zijden draadje. Leven, dood, angst, verdriet, liefde, gevoelens die elkaar afwisselen. Pas nadat hij een donornier van zijn vader ontvangt, krabbelt hij langzaam weer op.
Ruim anderhalf jaar houdt zijn Josha een dagboek bij. In Zijspoor wisselen de dagboekfragmenten en latere reflecties elkaar af.

Zelf zegt zij:

Het verhaal over de ziekte van Jim is niet uniek talloze ouders maken mee wat wij meegemaakt hebben, talloze kinderen en jongeren worden ziek. Als we zoiets meemaken zoeken we vaak naar herkenning en troost. Ik hoop dat ik met di boek iets daarvan aan anderen kan geven.

Hier kun je meer lezen over de auteur en coach Josha Zwaan

Josha geeft denk ik heel veel mensen troost en steun met Zijspoor. Ik ben stil, ontroerd en geraakt. Een zeer verdrietig verhaal in een lief jasje gestoken. Een juweeltje.

Informatie

Titel             Zijspoor
Auteur         Josha Zwaan
ISBN           9789025905095
Uitgeverij   Ten Have

Bestel online knop

 

 

Zijspoor
Zijspoor
een verhaal over een zieke zoon, troost en liefde
Score 4.7 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Zijspoor
Zijspoor
een verhaal over een zieke zoon, troost en liefde
Score 4.7 van 5 sterren.
€20,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.