Zo zijn wij niet, Janneke Holwarda

Zo zijn wij nietUitgeverij Marmer plaatst met grote regelmaat ‘boekentips’ op hun Facebookpagina. Dat is erg fijn. Zodoende blijf ik op de hoogte van de mooie nieuwe binnenkomers. Zo zijn wij niet, trok mijn aandacht, ook de omslag van het boek ziet er mooi uit.

Het is midden jaren vijftig. Op de plaats waar ooit een meer lag, wordt een nieuwe wijk gebouwd: Warmeer. De natuur is niet meer. Het enige wat nog herinnert aan het meer is de lichte glooiing in het landschap en het pad langs de vroegere oostoever, het Warmeerpad.
Maar nu staan hier huizen en wonen er mensen.
In de Veenstraat wonen de volgende mensen. : de familie Hut, de heer M. Zaligman, fam. A. A. Brokman, de Tatipatta’s, de oude en de jonge Gerdings, de Dubbelboeren, de familie Feltrop, meester Jalvingh en de Mensings.
Wie al deze mensen zijn en wat ze doen bespreekt Janneke in dit boeiende boek. De wijk begint te leven. Zo veel mensen, zo veel dingen.

Zo is daar een huwelijk huwelijk tussen een protestantse man en een katholieke vrouw. En er woont een blinde pianoleraar hij doet vreemde spelletjes tijdens de les.
Ook in deze wijk, wonen mensen die anders willen zijn. En er woont een meisje, maar ze wil liever een jongen zijn.
Er zijn ook twee zussen die dromen van het echte leven in een bruisende stad,
Maar het houdt niet op want in een van de achter- tuinen bouwt een man een schip.
Zoals bijna in ieder wijk, hebben de buren ook commentaar op elkaar.

Natuurlijk is de wachtkamer van de huisarts de plaats om naar elkaar te kijken. En dan gaan mensen dingen denken over elkaar, en fluisteren. Want iedereen is blij, dat hij niet zo is als die ander. Maar ieder mens heeft zijn eigen manier van leven, zijn verleden en toekomstdromen.

Ik vind Zo zijn wij niet een mooi boek. Meestal vind ik het niet fijn als er meerdere personen in een boek worden besproken. Ik raak dan de draad kwijt. Maar Janneke, gaf mij daar de kans niet voor. Ze nam me mee in het verhaal.

Over Janneke Holwarda

Janneke Holwarda is in 1953 geboren in Emmen. Ze volgden de Opleiding aan de Bibliotheek-en Documentatieacademie in Groningen, de Hogeschool voor de Kunsten  in Utrecht, Het Colofon en de schrijversvakschool in Amsterdam en Groningen. In 2010 debuteerde ze met de roman Zeesteen . Ze kreeg tal van lovende recensies.
Janneke Holwarda debuteerde in 2010 met de roman ‘Zeesteen’ . Janneke Holwarda is trainer, actrice en auteur.

Informatie

Titel                  Zo zijn wij niet
Auteur              Janneke Holwarda
ISBN                  9789460682445
Uitgeverij        Marmer

Bestel online knop

 

 

Zo zijn wij niet
Zo zijn wij niet
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Achterom
Achterom
€19,95
Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.