Zondagskind, Judith Visser

ZondagskindJudith Visser kwam er op volwassen leeftijd achter dat ze het syndroom van Asperger heeft. Dat verklaarde veel, bijvoorbeeld waarom ze wel op haar derde al kon lezen en schrijven, maar niet kon praten, waarom ze zich bij dieren meer op haar gemak voelt dan bij mensen en waarom zij letterlijk ziek werd van verjaardagsfeestjes. Door haar ervaringen weet ze de zintuigelijke waarnemingen van een jong meisje met Asperger op grandioze wijze in tekst te vangen. In Zondagskind blikt zij terug op haar jeugd.

Zondagskind vertelt het verhaal van een jong meisje dat opgroeit in de jaren tachtig en negentig, een tijd waarin weinig bekend was over autisme.
Judith neemt de mee in de belevingswereld van iemand met Asperger

Jasmijn Vink leeft in haar eigen wereldje. Het meisje wil met niemand praten.
Met haar hond Senta praat ze wel en ook met Elvis. Dat is veilig die zeggen niks terug.  Jasmijn hoeft dan niet na te denken, wat men van haar wil.
Als Jasmijn naar de kleuterschool moet, wordt het meisje gek van alle geluiden. Ze loopt weg en gelukkig vinden ze haar weer. Ze wil niet praten en knuffelen alleen met haar trouwe viervoeter Senta.
Jasmijn vraagt zich af  waarom volwassen mensen weten hoe zij moet leven. En  waaromzij wel al dat lawaai en drukte aankunnen.Jasmijn wil ook niet naar verjaardagsfeestjes, ze  wordt er ziek van.
Op een dag hoort Jasmijn Elvis Presley op de radio en dit is een geluid, zo mooi. Het meisje kan dit wel verdragen. Ze wil steeds zijn muziek draaien en met hem praten.

Jasmijn gaat naar de middelbare school. Het wordt nog drukker in haar hoofd. Zo veel jongens en meisjes en al die lokalen, soms weet ze niet waar ze moet zijn.
Maar ze leert omgaan met de prikkels en de drukte.

 Kijk naar dit mooie filmpje

Gelukkig zijn met autisme

Judith bij Pauw

Ik vind het heel moedig dat Judith met ons deelt. Ik heb al best veel gelezen over autisme. Maar door het verhaal van Judith is het duidelijker voor me.
Het boek is erg vlot geschreven. Een absolute aanrader.

Meer over Judith Visser

Judith Visser werd geboren in Rotterdam.
In 2006 debuteerde zij met Tegengif. Zij won tweemaal de prijs voor het Beste Rotterdamse Boek. In 2008 was zij de auteur van het Rotterdamse Boekenweekgeschenk. Haar derde boek Stuk werd uitgevoerd als theatervoorstelling en is verfilmd. In 2016 bracht zij de roman In seizoenen uit, over wat er gebeurt wanneer je nog maar kort te leven hebt. Haar nieuwste boek Zondagskind, een autobiografische roman over opgroeien met autisme, ligt nu in de winkels! Judith woont in Rockanje aan zee.

Informatie

Titel              Zondagskind
Auteur         Judith Visser 
ISBN            9789402701173
Uitgeverij Harper Collins Holland

 Bestel online knop

 

Zondagskind
Zondagskind
Alsof opgroeien nog niet lastig genoeg is
Score 4.7 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Zondagskind
Zondagskind
Alsof opgroeien nog niet lastig genoeg is
Score 4.7 van 5 sterren.
€19,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.