Zorg met humor, Canary Pete

Zorg met humorVolgens cartoonist Sus Damiaens, mag er soms best meer humor worden gebruikt in de zorg. Lekker even dollen om de arts of patiënt moet kunnen volgens hem. Ik ben het volkomen met hem eens.
In Zorg met humor laat hij de lezer lachen, maar soms kan men misschien ook vinden dat de grap iets te ver gaat.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, je moet wel tegen een stootje kunnen als je in Zorg met humor gaat kijken.
Maar ik denk dat het vaak een lach op je gezicht zal toveren.
Geen taai boek over moeilijke medische onderwerpen. Maar lekker kijken en lachen. Ik heb er van genoten en ik denk dat het mensen ook even hun zorgen doet vergeten als ze ziek zijn.
Natuurlijk hangt het denk ik ook af, aan wie je dit boek geeft of adviseert. Niet iedereen kan op een bepaald moment in zijn leven deze humor aan. Maar de boog kan niet altijd gespannen staan, soms moet er wat druk van de ketel en kan humor een goed medicijn zijn.

Zorg met humor

Zorg met humor
Zorg met humor

De Vlaming Sus Damiaens tekent onder zijn artiestennaam Canary Pete sinds 2005 voor het artsenblad Medisch Contact. In een heldere stijl haakt hij in op de actualiteit. Soms wordt de absurditeit hem aangereikt, maar meestal geeft hij er zelf een flinke draai aan. Bijvoorbeeld door een afstand tussen de treden op een trap naar een afdeling medische klachten steeds groter – en uiteindelijk onneembaar groot – te tekenen.

Sus Damiaens (5 december, 1952) studeerde vrije grafiek aan de Academie van Hasselt. Sinds 1998 heeft hij een dagelijkse cartoon in de Gazet van Antwerpen. Hij tekent verder nog voor de website politics.be en voor Het Belang van Limburg. Met zijn cartoon over de Nobelprijs voor de vrede voor Barack Obama won hij in 2009 de prijs voor de beste Belgische perscartoon.

Informatie

Titel Zorg met humor
Auteur Canary Pete
ISBN 9789035234857
Uitgeverij Reed Business Education

Bestel online knop

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.