De Zwaluwman, Gavriel Savit

De ZwaluwmanDus toen er een magere man opdook die met zwaluwen praatte en haar favorieten koekjes uit de lucht toverde, viel te verwachten dat ze ook zijn taal zou leren spreken. En de taal van de mager man had iets grilligs, iets, grilligs, iets glimmends tegen soldaten sprak hij met een overwicht dat aan minachting grensde; tegen vogeltjes sprak hij liefkozend.

Krakau 1939. Anna is pas zeven jaar als de Duitsers haar vader oppakken. Het meisje is alleen, tot ze de Zwaluwman ontmoet. Anna weet dat deze man niet haar vader is, maar hij heeft net als haar vader gevoel voor taal en vogels. Als er een zwaluw op zijn arm gaat zitten, drogen haar tranen en wil ze mee met de Zwaluwman.
Ze wil weg uit de verschrikkelijke stad.
Jarenlang trekken ze samen op. Anna leert veel over de natuur. Erg spraakzaam is de Zwaluwman niet. Is ze veilig in het bos, bij De Zwaluwman? In de oorlog weet je het maar nooit. Want dan kan alles gevaar betekenen.
Wie is de Zwaluwman? Daar kan de lezer zelf goed over nadenken.

Ik vind De Zwaluwman prachtig. De titel van het boek sprak me aan, het heeft iets mysterieus. De schrijfstijl van Gavriel is bijzonder, het lijkt wel een sprookje. De zinnen zingen en nemen je mee in dit mooie verhaal.

Over de auteur Gavriel Savit

Gavriel Savit studeerde aan de universiteit van Michigan in Ann Arbor en woont in Brooklyn. Hij is acteur en zanger en treedt wereldwijd op. De zwaluwman is zijn debuutroman.

Informatie

Titel             De Zwaluwman
Auteur         Gavriel Savit
ISBN           9789026329982
Uitgeverij    Amboanthos

Bestel online knop

 

 

De zwaluwman
De zwaluwman
Score 3.8 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De zwaluwman
De zwaluwman
Score 3.8 van 5 sterren.
€9,25
Op voorraad. Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.